Επιλογή Σελίδας

Η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της ομαδας Μπάσκετ του “ΓΑΣ Αιγινιακός” επιτεύχθηκε την περίοδο 2005-06, όταν κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με προπονητή τον Γιάννη Χατζούλη, και ανέβηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία (ένας όμιλος πανελλαδικά), γράφοντας με “ολόχρυσα” γράμματα το όνομά του στην “καλαθοσφαιρική βίβλο” της χώρας μας.

Η τεράστια “φυσιογνωμία” του “Πατριάρχη” του αιγινιώτικου μπάσκετ Νίκου Μπογιατζή, που ηγήθηκε μιας πολυετούς υπερπροσπάθειας με τους συνεργάτες του, Δημήτρη Πσχαλίδη, Φωτη Ζορμπά, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Διονύση Σαρακενίδη, Λακασά, που λίγα χρόνια πριν θα φάνταζε αδύνατη, μαζί με τον προπονητή των επιτυχιών κ. Χατζούλη έφτασαν τον ΓΑΣ Αιγινιακό πολύ ψηλά.

Μια “φουρνιά” σπουδαίων γηγενών παικτών και ορισμένες αξιόλογες προσθήκες δημιούργησαν ενα εξαιρετικό σύνολο με συνέπεια το όνειρο να γίνει… πραγματικότητα.

Ο Ηλίας Λοτζανιώτης, ο Τόλης Δενης, ο Πασχάλης Βουλτσίδης, ο Δημήτρης Στυλινιανίδης, μαζί με τους Δημήτρη Μουτσιαρά, Τρύφωνα Γιούδα, Γιάννη Καικλή, Δημήτρη Μάστορα, Βαγγέλη Βαφιά και οι “μικροί” Νίκος Κωνσταντίνου και Γιώργος Δεδούδης ήσαν οι πρωταγωνιστές του ανεπανάληπτου θριάμβου.

Σήμερα ο ΑΟΚ Αιγινιακός με Πρόεδρο τον Βασίλη Λεωνίδη και νέα παιδιά στη Διοίκηση, μαζί με τους “παλιούς” Νίκο Μπογιατζή και Γιώργο Καρανικόλα, που είναι η συνέχεια του “ΓΑΣ Αιγινιακός”, ύστερα από την συγχώνευση μέσω απορρόφησης του 2007, θα διεκδικήσει συμμετέχοντας στα πλέι οφ της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ την άνοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

basket03

Οι ομάδες του Αιγινιακού και των Ικάρων Σερρών πρωταθλήτριες των ομίλων του Βορρά, στην φιέστα που έγινε στο νεότευκτο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου, την άνοιξη του 2006.

20230501_092840

Η μπάλα – ενθύμιο του τελευταίου νικηφόρου αγώνα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, εκτός έδρας με τον Αρχέλαο Κατερίνης, που έδωσε “βίζα” ανόδου.

basket02

Ο πρωταθλητής Αιγινιακός της σεζον 2005-06 που πήρε επάξια εισιτήριο για τη Β’ Εθνική κατηγορία.

basket01

Ο “αρχιτέκτονας” της ανόδου, κόουτς Γιάννης Χατζούλης (δεύτερος από δεξιά) με τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα, τον αείμνηστο πρόεδρο της Αναγέννησης Φλόγας, γνωστό “μπασκετάνθρωπο” της Θεσσαλονίκης Τέλη Ψάλτου και τον Σιδέρη Ματσκίδη, μέλος του προπονητικού τιμ του συλλόγου.

IMG_20220501_004053

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μπογιατζής “θεμέλιος λίθος” του “μπασκετικού” Αιγινιακού, με τον υπογράφοντα .

Pin It on Pinterest

Shares
Share This