Επιλογή Σελίδας


«Σε όλους στην Ελλάδα, σας αγαπάμε. Και ειδικά τον Πρόεδρο του Πανοράματος» είπαν στα αγγλικά, στις μόνες λέξεις που καταλάβαμε στην απευθείας μετάδοση, από το κανάλι της IBV στο You Tube, οι Ισλανδοί που έκαναν την περιγραφή του αγώνα με το Πανόραμα, αλλά, οι αθλήτριες τους στεναχώρησαν τα, περίπου, συνομήλικα τους κορίτσια από την Θεσσαλονίκη ( μέσος όρος ηλικίας τα 21 χρόνια για το Πανόραμα, τα 21.7 για την IBV ), παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Το ”κλου” από τους σχολιαστές, ήταν όταν είπαν…Αράχνη, αντί για Αγνή την Παπαδοπούλου, αλλά, τους καταλαβαίνουμε, με όσα βιώνουν οι συνάδελφοι τους με τα επίθετα των Ισλανδών…

Αντε να πείς το …Βαλγκεϊρσντόντιρ…Και όχι μόνον…

Το Πανόραμα έκανε φιλότιμη, αξιοπρεπή και αξιέπαινη εμφάνιση στην Ισλανδία, με υπομονή και ψυχραιμία απέναντι στην IBV, αλλά, υπέκυψε στην ανωτερότητα της και ως τυπικά γηπεδούχος, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, για το EHF European Cup, ηττήθηκε με 26-20 (ημίχρονο 15-9).

Στο τέλος, μάλιστα, οι σχολιαστές είπαν και έχουν απόλυτα δίκιο : «Πανόραμα πρέπει να είστε υπερήφανοι».

Στην επανάληψη, οι Ισλανδές αξιοποίησαν έως το 45΄ την υπεροχή τους σε διαφορά ρυθμού, που είναι άλλωστε και το χαρακτηριστικό στοιχείο τους, καθώς ”τρέχουν πολύ” ως ομάδα, όμως, συνάντησαν δυνατή άμυνα, ουσιαστική αντίδραση ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς, το Πανόραμα ( με ποντιακό πείσμα…) δεν κατέθεσε τα όπλα, σε κανένα σημείο.

Παρά την αντικειμενική δυσκολία προσαρμογής, όπως και την κόπωση από το 15ωρο ταξίδι της προηγουμένης ( σε μία υπέροχη, ωστόσο, εμπειρία για τα παιδιά του, σε έναν άλλο κόσμο…), το Πανόραμα ήταν πειθαρχημένο, μαχητικό και μεθοδικό έως το τέλος, απολαμβάνοντας το παιχνίδι, με προσήλωση, συνεργασία και σοβαρότητα.

Oι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν, ξανά, αύριο στον επαναληπτικό, με τυπικά γηπεδούχο αυτή τη φορά την IBV.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαιτητές: Γιάσκινς – Ζάμπκο (Λετονία).

Πανόραμα: Κουτσιμανή, Νταντίρα, Καραβέλη 4, Αμανατίδου 3, Παπαδοπούλου Α. 4, Παπαδοπούλου Γ. 1, Κουλούρη 2, Τσαρτσίου, Κυρικλίδου, Λιούκα, Προκοπίδου 1, Εμμανουηλίδου 2, Ζενέλ 3ι.

Βέστμανεγιαρ: Σιγκαρμσντόντιρ, Ολσεν 2, Αρναρσντότιρ, Καρντέλ 1, Γκιλφαντόντιρ 8, Στεφανσντότιρ Τ. 1, Στεφανστνότιρ Ο., Βαλγκεϊρσντόντιρ 2, Γιοβάνοβιτς 3, Ολζόουα, Ριτσαρντσόντιρ 6, Ομαρσντόντιρ, Βαρζινκόφσκα, Γιονσντόντιρ Σουν., Γιονσντόντιρ Σάρ. 3, Εϊναρσντόντιρ.

Πηγή: Greek Handball

Pin It on Pinterest

Shares
Share This