Επιλογή Σελίδας


Ο Αλέξανδρος Σκορίλας επικράτησε του ταλαντούχου Vilius Gaubas με 6-4, 6-4 και πήρε τον πρώτο ελληνικό πόντο στο tie της Ελλάδας με τη Λιθουανία, για το World Group II του Davis Cup.

Παράλληλα, η νίκη του Σκορίλα διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα του tie, που ήταν 3-1 υπέρ της Λιθουανίας. Η Λιθουανία θα πάει χάρη σ’ αυτή τη νίκη στα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup, ενώ η Ελλάδα θα παλέψει για την παραμονή της στη 2η κατηγορία το 2022, στα πλέι οφ του World Group II.

Ο Αλέξανδρος, ο οποίος είναι αήττητος (3-0 μονά, 1-0 διπλά) στην καριέρα του στο Davis Cup, αγωνίστηκε για 1η φορά εντός Ελλάδας για τον σπουδαίο θεσμό και ήταν λίγο αγχωμένος στα πρώτα λεπτά, μένοντας πίσω με break στο 1-3.

Όσο περνούσε η ώρα όμως “λυνόντουσαν” τα χέρια του και έπαιζε όλο και καλύτερα. Με δυο break στα επόμενα λεπτά, αρχικά ισοφάρισε σε 3-3 και αργότερα πήρε και το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ έκανε το break στο 6ο game και προηγήθηκε με 4-2, ο 16χρονος Λιθουανός όμως, Νο.46 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, έκανε break και μείωσε σε 5-4. Δεν προβληματίστηκε ο Αλέξανδρος, που με νέο break έκανε το 6-4 και ολοκλήρωσε το ματς σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Θυμίζουμε πως χθες η Λιθουανία έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, καθώς πρώτα ο Ricardas Berankis κέρδισε τον Πέτρο Τσιτσιπά με 6-1, 6-3 και στη συνέχεια ο Laurynas Grigelis πήρε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Μιχάλη Περβολαράκη, σε 3 ώρες και 8 λεπτά, με 7-6 (6), 3-6, 7-5.

Σήμερα οι αγώνες ξεκίνησαν με το διπλό, όπου οι Λιθουανοί “σφράγισαν” τη νίκη, με τους Berankis και Grigelis να επικρατούν των Μάρκου Καλοβελώνη και Πέτρου Τσιτσιπά, με 6-2, 7-5.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This