Επιλογή Σελίδας


Μια συναρπαστική μάχη έδωσαν Μιχάλης Περβολαράκης και Laurynas Grigelis στο δεύτερο rubber του tie της Ελλάδας με της Λιθουανίας στο Lyttos Beach, με τον τελευταίο να πανηγυρίζει την πολύ μεγάλη νίκη με 7-6 (6), 3-6, 7-5, μετά από 3 ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού!

Και στα δυο σετ που έχασε, ο Περβολαράκης είχε τις ευκαιρίες του για να τα κερδίσει. Στο 1ο σετ είχε κάνει πρώτος break στο 5ο game (3-2), πέρασε μπροστά με 4-2 και με 5-3, αλλά όταν σέρβιρε για το σετ και έφτασε μάλιστα σε διπλό set point στο 5-4, 40-15, έχασε τους 4 επόμενους πόντους και ισοφαρίστηκε σε 5-5.

Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο Λιθουανός κατάφερε να σβήσει άλλο ένα set point, το 3ο του Περβολαράκη, για να το κατακτήσει με 8-6 και να περάσει μπροστά.

Στο 2ο σετ ο Περβολαράκης μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0. Έχασε προσωρινά το προβάδισμα με break, στο 3-2, αλλά το ανέκτησε σύντομα, κάνοντας νέο break για το 4-2. Είχε ένα set point για να τελειώσει το σετ και στο 8ο game με 6-2, αλλά το έκανε τελικά στο σερβίς του στο 9ο game, στο 6-3.

Και στο 3ο σετ ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 2-0. Ο Grigelis κέρδισε τα 3 επόμενα games για να κάνει το υπέρ του 3-2 και ο Μιχάλης χρειάστηκε medical time out, καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι του.

Όταν επέστρεψε κέρδισε ένα πολύ μεγάλο game, επιστρέφοντας από το 0-30 και σώζοντας break point, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί, αφού αξιοποιώντας το momentum έκανε και το break, περνώντας εκ νέου μπροστά, με 4-3.

Ο Grigelis όμως είχε τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση, κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους και βρέθηκε μπροστά με 5-4 και στο 12ο game έκανε ένα ακόμα break, για να πάρει το 3ο σετ με 7-5 και να βάλει τέλος στον αγώνα, πανηγυρίζοντας δεόντως την πολύ σημαντική αυτή νίκη, που φέρνει κοντά στην πρόκριση την ομάδα του.

Πλέον η Λιθουανία χρειάζεται μια νίκη στα τρια αυριανά rubbers, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group I.

Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα της Κυριακής θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί. Στο διπλό έχουν δηλωθεί οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης για την ομάδα μας και οι Edas Butvilas και Vilius Gaubas για τους Λιθουανούς, μπορούν ωστόσο να υπάρξουν αλλαγές έως και την τελευταία στιγμή.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This