Επιλογή Σελίδας


Στα πλέι οφ του World Group II, όπου θα διεκδικήσει την παραμονή της στη 2η κατηγορία, θα αγωνιστεί το 2022 στο Davis Cup η Εθνική Ελλάδας, η οποία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την πολύ καλή ομάδα της Λιθουανίας.

Μετά τις χθεσινές νίκες τους στα μονά, απέναντι σε Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη αντίστοιχα, οι Ricardas Berankis και Laurynas Grigelis έβαλαν την υπογραφή τους και στην 3η νίκη των φιλοξενούμενων, που ήρθε στο πρώτο ματς της Κυριακής στα διπλά, επικρατώντας του Μάρκου Καλοβελώνη και του Πέτρου Τσιτσιπά με 6-2, 7-5.

To 1ο σετ έφυγε γρήγορα από τα χέρια της Ελλάδας, με τους Λιθουανούς να κάνουν break στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να το κερδίσουν σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα με 6-2.

Πολύ πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, με τον Πέτρο και τον Μάρκο να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και να το φτάνουν ως το τέλος. Στα πρώτα 10 games δεν υπήρξαν ευκαιρίες για καμία από τις δυο ομάδες για ένα break, αλλά οι Λιθουανοί έφτασαν πρώτοι στο break point και τελικά στο break στο 11ο game, για να περάσουν μπροστά σε πολύ κρίσιμο σημείο με 6-5.

Η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε και έκανε αξιέπαινη προσπάθεια στο επόμενο game του αγώνα, το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο. 4 φορές έφτασαν Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης στο break point, όλες όμως οι Λιθουανοί έβρισαν μεγάλα σερβίς και τελείωναν τους πόντους χωρίς να κάνουν ούτε ένα λάθος.

Στην 5η ισοπαλία στο game, υπήρξε και μια αμφιλεγόμενη φάση, με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να φτάσει σε 5ο break point, αλλά τη διαιτητή του αγώνα να κάνει overrule την απόφαση του επόπτη για άουτ της Λιθουανίας, με αποτέλεσμα ο πόντος αυτός να επαναληφθεί.

Οι Λιθουανοί έφτασαν στο πρώτο τους match point μετά απ’ αυτό, με τους Πέτρο και Μάρκο να συνεχίζουν τη μάχη και να το σβήνουν. Είχαν όμως και δεύτερο match point οι φιλοξενούμενοι, το οποίο και αξιοποίησαν για να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Διαδικαστικό χαρακτήρα αποκτά η συνέχεια της ημέρας, αφού τα επόμενα rubbers δεν θα είναι “ζωντανά” και δεν μπορούν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This