Επιλογή Σελίδας


Του Χρήστου Τσάλτα

Αν κάτι μπορούμε να πούμε με σιγουριά για την σεζόν που διανύουμε στο ΝΒΑ είναι πως δεν μας κάνει να βαριόμαστε καθόλου. Η δράση είναι καταιγιστική, όπως και οι έντονες στιγμές σε αυτό το πρώτο μισό.

Σε αυτό υπήρξαν πράγματα που ενθουσίασαν, αλλά και πράγματα που απογοήτευσαν. Όπως συμβαίνει σε κάθε σεζόν της Λίγκας, η οποία έχει τον τρόπο να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση.

Λίγο πριν από την επανέναρξη της σεζόν το SDNA συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ομάδων (και παικτών) που ενθουσίασαν και άλλων τόσων που απογοήτευσαν.

Για πάμε να δούμε…


Αυτοί που εντυπωσίασαν

Γιούτα Τζαζ

Η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Οι «Μορμόνοι» έχουν μπει εξαιρετικά στη σεζόν, δείχνοντας θαυμαστή συνέπεια σε μια σεζόν που τα σκαμπανεβάσματα κυριαρχούν. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έχει ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του, δείχνοντας πως τα λόγια του Σακίλ Ο’Νιλ («δεν ξέρω αν έχετε αυτό το κάτι για να πάτε στο επόμενο επίπεδο» ήταν τα λόγια του Σακ) ήταν το καλύτερο κίνητρο για τη συνέχεια. Ο Ρούντι Γκομπέρ έχει στιγμές που «σκεπάζει» τα καλάθια, ενώ οι Κόνλεϊ, Μπογκντάνοβιτς, Ινγκλς, Κλάρκσον (φαβορί για το βραβείο του έκτου παίκτη της σεζόν) και ο πάντα χρήσιμος Ρόις Ο’Νιλ δείχνουν γιατί η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη φέτος. Είναι μια απειλή…

Νιου Γιορκ Νικς

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν οι Φιλαδέλφεια 76ερς στη θέση αυτή, καθώς βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολής, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Οι φετινοί Νικς όμως έχουν κλείσει στόματα. Πολλά στόματα. Ένας οργανισμός που για χρόνια αποτελούσε ανέκδοτο για πολλούς, φέτος έχει αλλάξει ρότα και είναι υπολογίσιμος αντίπαλος σε κάθε παρκέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Νικς φιγουράρουν στην 5η θέση της Ανατολής (19-18 το ρεκόρ τους) και έχουν έναν εκπρόσωπο στο φετινό All Star Game (Τζούλιους Ραντλ). Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει στην ομάδα, με την συμβολή του Θίμποντο να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική.

Ζακ Λαβίν

Οι Μπουλς φέτος παρουσιάζουν βελτιωμένο πρόσωπο, κάτι που οφείλουν στην κατακόρυφη άνοδο του Ζακ ΛαΒίν, αγωνιστικά. Ο χαρισματικός γκαρντ φέτος διανύει σεζόν καριέρας (28,7 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ, 52,5% στα σουτ εντός πεδιάς), κερδίζοντας την πρώτη συμμετοχή του σε All Star Game. Φέτος το παιχνίδι του είναι απολαυστικό, έχοντας καταφέρει να… εκτοξεύσει τους αριθμούς του, αλλά και την εικόνα του, όντας ο ηγέτης των φετινών «Ταύρων».

Μπράντλεϊ Μπιλ

Το alter ego του στην Ουάσιγκτον, Τζον Ουόλ, αποχώρησε στο πλαίσιο ανταλλαγής με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Αυτό φάνηκε πως ενεργοποίησε τον Μπιλ, που φέτος… διαλύει τα κοντέρ. Στο πρώτο μισό της σεζόν ο ηγέτης των Ουίζαρντς βαδίζει από τη μία σπουδαία εμφάνιση στην άλλη. 32,9 πόντοι, 5,4 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ έχει γράψει το κοντέρ στα 32 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως ώρας, οδηγώντας τους «Μάγους» εντός παρκέ. Και η εικόνα του αυτή του χάρισε θέση στους starters του φετινού ΝΒΑ.

ΛαΜέλο Μπολ

Οι Σάρλοτ Χόρνετς είναι η πιο fun to watch ομάδα του φετινού ΝΒΑ. Το ταλέντο ξεχειλίζει. Υπάρχει όμως και ένας παίκτης που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα και από πολλούς ειδικούς θεωρείται ως επόμενος σούπερ σταρ της Λίγκας. Ο ΛαΜέλο Μπολ στην rookie σεζόν του έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση με το παιχνίδι του. Εκπληκτική court vision, εξαιρετική ικανότητα στο ριμπάουντ, εμπνεύσεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Οι 15,8 πόντοι, τα 6 ριμπάουντ και οι 6,3 ασίστ που μετράει ως τώρα δείχνουν το ότι ο ντόρος γύρω από το όνομά του δεν είναι τυχαίος. Και είναι μόνο στην αρχή…

5 που απογοήτευσαν

Χιούστον Ρόκετς

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν η ομάδα του Χιούστον είναι ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί. 12 διαδοχικές ήττες για την ομάδα του Στέφεν Σάιλας που έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό της φέτος. Και παρά τα νέα πρόσωπα που ηγούνται (Τζον Ουόλ, Βίκτορ Ολαντίπο) τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Ο τραυματισμός του Κρίστιαν Γουντ αποδείχθηκε καθοριστικός και η ομάδα από το Χιούστον βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να ανέβει βαθμολογικά, ή να αφήσει αυτή τη σεζόν προκειμένου να διεκδικήσει μια υψηλή θέση στο επερχόμενο NBA Draft; Ιδού η απορία…

Γκόλντεν Στέιτ Ουοριορς

Η ομάδα αυτή έχει τον καλύτερο σουτέρ όλων των εποχών (Στεφ Κάρι). Δεν το αμφισβητεί κανείς. Προέρχεται από μια εφιαλτική σεζόν, κατά την οποία είχε το χειρότερο ρεκόρ στη Δύση. Φέτος όμως οι Ουόριορς έθεταν εξ αρχής ψηλά τον πήχη. Τι δεν έχουν; Σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις μια φορά φέτος κατάφεραν να μετρήσουν 3 συνεχόμενες νίκες. Και παρά την βελτιωμένη εικόνα τους φέτος βρίσκονται στο μέσο της βαθμολογίας της Δύσης χωρίς να πείθει παράλληλα πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εκτός κι αν στην trade deadline ο Μπομπ Μέιερς κάνει τα… μαγικά του και αλλάξει τις ισορροπίες. Κάτι που όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Πρόκειται για την χειρότερη ομάδα της Λίγκας. Και βάση αριθμών, αλλά και βάση εικόνας πάνω στο παρκέ. Αυτή η εικόνα ήταν που τους οδήγησε να αλλάξουν προπονητή (ο Ράιαν Σάντερς έφυγε, ο Κρις Φιντς ήρθε) όμως οι «Λύκοι» δεν έχουν καταφέρει να αλλάξουν την μοίρα τους. Παρά το γεγονός πως έχουν στις τάξεις τους έναν από τους πιο επιδραστικούς σέντερ στο ΝΒΑ (Καρλ Άντονι Τάουνς) η εικόνα τους είναι πολύ άσχημη. Μοναδική εξαίρεση η παρουσία του ρούκι Άντονι Έντουαρντς, που δείχνει πως μπορεί να έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι.

Ατλάντα Χοκς

Οι απαιτήσεις φέτος είναι αυξημένες στην Τζόρτζια. Και βάσει της ποιότητας του ρόστερ, αλλά και των κινήσεων που έγιναν στην offseason η ομάδα από την Ατλάντα είναι μακριά -ακόμα- από τα στάνταρ της. Προφανώς και η παρουσία της σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι καλύτερη, αλλά αυτό δεν αρκεί όταν από το ξεκίνημα της σεζόν ο μεγάλος στόχος είναι η παρουσία στα πλέι οφ. Οι Χοκς βγάζουν αστάθεια, όμως τα τελευταία 2 παιχνίδια έχουν αφήσει χαραμάδα ελπίδας για κάτι καλό. Και άπαντες ευελπιστούν πως η αλλαγή προπονητή (ο Νέιτ ΜακΜίλαν διαδέχτηκε τον Λόιντ Πιρς) να συνεχίσει να έχει ευεργετικές συνέπειες.

Ορλάντο Μάτζικ

Η ομάδα από την Φλόριντα είχε θέση σαν στόχο να βρεθεί πάνω από την 8η θέση στην οποία τερμάτισε πέρυσι. Για την ώρα όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Ναι μεν ο Νίκολα Βούτσεβιτς παραμένει σημείο αναφοράς διανύοντας εντυπωσιακή σεζόν (η οποία του έδωσε θέση στο All Star Game) αλλά η ομάδα της Φλόριντα είναι μακριά από τον καλό εαυτό της. Συν τοις άλλοις, οι Μάτζικ έχουν… χτυπηθεί από τραυματισμούς (Φουλτζ εκτός ως το τέλος της σεζόν, Γκόρντον και Άντονι έχουν χάσει μεγάλο μέρος) με την εικόνα να έχει αλλοιωθεί. Όμως και πάλι οι Μάτζικ φέτος δεν βρίσκονται στα ίδια υψηλά επίπεδα με πέρυσι.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This