Επιλογή Σελίδας

Μια ακόμη γρήγορη κούρσα έκανε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπ. όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 13.11 (0,9) και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, στο μίτινγκ Βενιζέλεια, στα Χανιά.

Ατομικό ρεκόρ είχαμε για τη Σοφία Ιωσηφίδου που πήρε την 5η θέση με 13.42, ενώ η Μάρθα Νεαμονίτη επιβεβαίωσε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ με 13.91. 

Η σφυροβολία είναι ένα αγώνισμα που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πρωταγωνιστούν αθλητές από την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά. Σήμερα ένας αθλητής από την άλλη άκρη της Ελλάδας, το Κιλκίς, ήρθε για να πάρει την πρώτη θέση. 

Ο Κώστας Ζάλτος (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Ο Κώστας Ζάλτος είχε καλύτερη βολή στα 75,81 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 76,33 μ., και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο 24χρονος σφυροβόλος ξεκίνησε τον αγώνα του με 74,72 μ., συνέχισε με 75,81 μ., 74,24 μ., άκυρη, 74,79 μ., 73,49 μέτρα. 

Είμαστε στην αρχή. Ένιωσα καλά, είμαι γερός, ένιωσα δυνατός ξανά μετά από έναν τραυματισμό που ξεπέρασα. Περιμένουμε τα καλύτερα. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Η σεζόν τώρα έχει αρχίσει. Το καλοκαίρι μας θα είναι μεγάλο”, τόνισε ο Ζάλτος. 

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Φετινό ρεκόρ και πολύ καλή παρουσία είχαμε και για τον Μιχάλη Αναστασάκη με καλύτερη βολή στα 74,43 μ., επίδοση που έβγαλε στη δεύτερη προσπάθεια του, ενώ είχε μια ακόμη πάνω από τα 73 μ. (την 6η στα 73,04 μ.). 

Αρχίζω και βρίσκω ρυθμό και αυτό είναι το σημαντικό. Πάμε στους επόμενους αγώνες”, είπε ο Αναστασάκης. 

Την τριάδα της σφυροβολίας έκλεισε ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιάννης Κορακίδης. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Κ20 είχε καλύτερη βολή στα 72,73 μέτρα. 

Ατομικό ρεκόρ ο Ρούμτσιος

Ο Χρήστος Ρούμτσιος (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Γρήγορη κούρσα έγινε στα 110 μ. εμπ. με τον Χρήστο Ρούμτσιο να βελτιώνει το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας σε 13.89 (0,9). Μάλιστα ο Κώστας Δουβαλίδης που τον ακολούθησε με 13.98 όταν διαπίστωσε ότι ο Ρούμτσιος έκανε ατομικό ρεκόρ άρχισε να πανηγυρίζει! 

Ο πρόεδρος του ΑΟ Κύδων Χανιών Σάκης Κουβάτσος με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρουδάκη (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Στα Χανιά βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα που παρακολούθησε τους αγώνες από την αρχή μέχρι το τέλος, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Ελλήνων αλλά και ξένων αθλητών και αθλητριών. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This