Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

H Formula 1 θα επισκεφθεί το Κατάρ για πρώτη φορά στην ιστορία της, με το Losail να φιλοξενεί την πρεμιέρα του Grand Prix.

Η εν λόγω διαδρομή κατασκευάστηκε το 2004 για χρήση αγώνων μοτοσυκλέτας, κυρίως MotoGP, με το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς να επισκέπτεται τη χώρα του Κόλπου σταθερά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Μόνο ορισμένοι αγώνες κατηγορίας GP2 έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο μονοθέσιων, κάτι που σημαίνει ότι το επιτελείο της FIA, προεξάρχοντος του Michael Masi, έχει αναλάβει να βελτιώσει την πίστα και να τη φτάσει στο σημείο να μπορεί να διοργανώσει τον αγώνα ασφαλώς.

Ο ίδιος εξήγησε τι πρέπει να αλλάξει και πώς προχωρά το χρονοδιάγραμμα για αυτές τις μετατροπές: 

«Θα αλλάξει δραματικά η είσοδος του pitlane. 

«Αυτή η εργασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα πάμε εκεί ξανά τον επόμενο Σ/Κ, πριν το Austin, για να δούμε πώς πάνε τα πράγματα, αλλά φαίνεται πως σχεδόν τα πάντα έχουν γίνει.

«Θα τοποθετηθούν και μία σειρά από διπλά kerbs.

«Η πίστα είναι κατά βάση κατάλληλη για αγώνες μοτοσυκλετών, οπότε προσθέσαμε ψηλά kerbs στις κορυφές, ώστε να μην κόβουν οι οδηγοί τη στροφή, και διπλά kerbs στις εξόδους των στροφών.

«Έχουν γίνει και μία σειρά από αναβαθμίσεις στις μπαριέρες με τα ελαστικά TecPro που έχουν τοποθετηθεί στο μήκος όλης της πίστας.

«Η είσοδος του pitlane είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη αλλαγή.»

Και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην πίστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που πρέπει να έχουμε κατά νου.

«Το βασικό ζήτημα ήταν η είσοδος του pitlane, αλλά τα γκαράζ, ο χώρος του paddocks κι όλα αυτά ήταν μια χαρά.

«Σαν πίστα, θα είναι καλή για φέτος.»

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This