Επιλογή Σελίδας


Της Γιολάντας Ζήκα

Τεράστια ΑΕΚ, ήρθε ισόπαλη 31-31 με την Γκορένιε και προκρίθηκε στον τελικό του EHF CUP, πραγματοποιώντας συγκλονιστική ανατροπή.

Η ομαδάρα του Δημήτρη Δημητρούλια παρότι βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ, όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά γύρισε ένα παιχνίδι που όλοι θεωρούσαν χαμένο. Οι ψυχάρες της ΑΕΚ, το πίστεψαν, το πάλεψαν και στο τέλος δικαιώθηκαν πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Ανόρθωση και Ίσταντς.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ η οποία περίμενε μεν την πίεση που θα ασκούσε η Γκορένιε στα πρώτα λεπτά αλλά δεν μπόρεσε επιθετικά να ανταποκριθεί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-0 με την «Ένωση» να έχει αρκετά κενά στην άμυνα της ενώ η πίεση και το άγχος φάνηκε να είχαν επηρεάσει τους παίκτες. Αυτή ήταν και η πρώτη οδηγία που έδωσε στους παίκτες του ο Δημήτρης Δημητρούλιας «κρατήστε καθαρό το μυαλό σας». Το πρώτο γκολ ήρθε στο 6′ από τον Αραμπατζή ενώ  ομάδα έδειχνε να μπαίνει κα πάλι στο παιχνίδι με το 5-2 του Πέντερσεν. Ακολούθησε ένα επίσης πολύ κακό δίλεπτο για την ΑΕΚ με την Γκορένιε να κάνει το 9-3. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους, ο Λέμος μείωσε σε 9-4 ενώ ο Πέντερσεν έκανε το 10-5. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ με τον Δομπρή να μειώνει σε 16-10 ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αποκρούσεις από τον Μπάουερ σε διάστημα ενάμιση λεπτού. Να σημειωθεί βέβαια πως μόλις η πρώτη απόκρουση από την ΑΕΚ ήρθε στο 23′. Οι Σλοβένοι βρήκαν πολλά γκολ από την περιφέρεια με το 19-13 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι της και να έχει περισσότερη υπομονή στην τελική προσπάθεια. Η Γκορένιε έδειχνε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης φτάνοντας εύκολα στο γκολ. Προηγήθηκε με 22-14 με την «Ένωση» ωστόσο να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι. Με τους Μπουνέτα, Κεδέρη και Δομπρή μείωσε σε 26-20. Ο Μόγια έκανε το 27-22 με την ΑΕΚ να μειώνει για πρώτη φορά στα 4 μετά από ώρα με τον Μυλωνά σε 27-23 σχεδόν πριν την συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» κυριολεκτικά έκαναν ολική επαναφορά. Με πολλά τρεξίματα στο γήπεδο, πίεσαν την Γκορένιε και σε συνδυασμό με τις αποκρούσεις του Μπάουερ επέστρεψαν αποφασισμένοι για την πρόκριση. Ο Κεδέρης έκανε την αρχή μειώνοντας σε 27-24 και ακολούθησαν τρία πανέμορφα γκολ από τους Τζηρά, Μυλωνά και Πέντερσεν. Στη συνέχεια Μόγια και Μπουνέτα ισοφάρισαν σε 28-28 και 29-29 αντίστοιχα πέντε λεπτά πριν το τέλος ενώ ο Τζηράς έκανε το 29-30 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το τελικό 31-31 έδωσε στην ΑΕΚ την μεγάλη πρόκριση.

Διαιτητές: Γιόβιτς – Αρναούτοβιτς.

Δίλεπτα: 3/3.
Πέναλτι: 2/3, 3/4.

Πεντάλεπτα: 4-0, 6-2, 11-5, 14-7, 16-9, 19-13 (ημ.), 22-14, 25-17, 27-20, 28-28, 31-31.

Γκορένιε Βελένιε: Χάσελιτς 2, Τάινικ 9, Πάιτ, Πάνιταρ, Στάριτς, Μίκλαβτσιτς 4, Ντρομπέζ, Κομάρ, Βέρντινεκ 6, Γκρμσεκ 3, Ταλέτοβιτς, Σλάτινεκ, Πρέντοβιτς, Κβάτσιτς 3, Κβάτσιτς Α. 4, Ράβνικαρ

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 2, Τζηράς 5, Δομπρής 2, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 2, Φλορίδο 2, Πέντερσεν 4, Λέμος 7, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 3.

Πηγή: Ένωση

Pin It on Pinterest

Shares
Share This