Επιλογή Σελίδας

Το δέκατο μετάλλιο της καριέρας του και το δεύτερο συνεχόμενο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε το Σάββατο ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους σε έναν τελικό που είχε σασπένς μέχρι το τέλος με τα 8,22 μ. που έκανε στο πρώτο του άλμα στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής. Την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Ματία Φουρλάνι στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Ιταλός στην τέταρτη προσπάθεια πέρασε μπροστά με τα 8,10 μ. που σημείωσε όμως ο Τεντόγλου δεν το άφησε “αναπάντητο”. Στο τέταρτο άλμα απάντησε με 8,15 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 14ο στην ιστορία της.

Αν υπήρχε, πάντως, ένας άνθρωπος στον πλανήτη που δεν χάρηκε όχι απλά ιδιαίτερα, αλλά καθόλου(!) αυτό το χρυσό μετάλλιο, αυτός είναι ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου:

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», παραπονέθηκε μετά τη λήξη του αγώνα ο πρωταθλητής μας.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό ή καλύτερο δεν ήταν το πιο μεγάλο παράπονό του.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν».

Και μετά έσκασε η βόμβα!

«Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν»!

Πίσω στα του αγώνα ο Μίλτος ξεκίνησε τον αγώνα με ένα «πεθαμένο» άλμα, όπως είπε στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, που τον καθοδηγούσε από την κερκίδα. Κι όμως αυτό ήταν το καλύτερό του, καθώς στα επόμενα, όπως είπε ο Πομάσκι «δεν ολοκλήρωνε την προσπάθειά του». Πριν ξεκινήσει η έκτη προσπάθεια και με τα μετάλλια να κρίνονται στον ένα πόντο, του φώναξε: «Πάμε με την ειδικότητά σου, το τελευταίο!».

Ευτυχώς, ο Μίλτος δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσει την γνωστή τέχνη του, να κερδίζει τον αγώνα στην έκτη προσπάθεια. Ο αγώνας είχε κριθεί προτού κάνει το τελευταίο άλμα και αμέσως μετά ξεκίνησαν τα συγχαρητήρια από φίλους και αντιπάλους και ο μαραθώνιος των δηλώσεων σχεδόν σε κάθε διαπιστευμένο δημοσιογράφο στη Γλασκόβη.

Άλλωστε, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας σούπερ σταρ του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού.

Η συνέχεια στον ανοιχτό στίβο με πολύ δουλειά στα σπριντ και πρώτο δυνατό αγώνα στο Ντάιαμοντ Λιγκ στη Ντόχα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This