Επιλογή Σελίδας

Το ΝΒA αποφάσισε να εντείνει την είσοδό του στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), γινόμενη η πρώτη επαγγελματική αθλητική λίγκα που θα μεταδίδει μέσω αυτής της τεχνολογίας τουλάχιστον ένα ματς κάθε εβδομάδα.
Το NBA Digital, το τμήμα του της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας που ασχολείται με όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ψηφιακό κόσμο, ανακοίνωσε πως σε συνεργασία εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών τύπου «virtual reality» NextVR, και τη Samsung θα πραγματοποιούν μεταδόσεις αγώνων μέσω τεχνολογίας virtual reality σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Το εγχείρημα αυτό αποτελεί τον πρώτο συστηματικό προγραμματισμό μεταδόσεων μέσω VR από αθλητική λίγκα» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του NBA, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του τέτοια μετάδοση πριν από ένα χρόνο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία κερδίζει συνεχώς έδαφος, ωστόσο ακόμα δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μεταδίδεται με σταθερότητα και συνέπεια τηλεοπτικό προϊόν που ενδιαφέρει πολύ μεγάλο κομμάτι του κοινού, όπως οι αγώνες μπάσκετ. Με αυτή την κίνηση το NBA δείχνει πως έχει το θάρρος να γίνει πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους συνδρομητές του πακέτου αγώνων League Pass μέσω Ίντερνετ ή καλωδιακών και δορυφορικών τηλεοπτικών δικτύων. Για να τον παρακολουθήσει κανείς χρειάζεται τη virtual reality συσκευή Samsung Gear και ένα συμβατό smartphone. Στη διάρκεια της σεζόν η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και για συσκευές VR άλλων εταιρειών.

Η συμφωνία του NBA με την NextVR περιλαμβάνει 25 αγώνες αυτή τη σεζόν, με κάθε μία από τις 30 ομάδες να εμφανίζονται σε τουλάχιστον έναν από αυτούς. Η πρώτη μετάδοση θα είναι ο αγώνας Σακραμέντο Κινγκς – Σαν Αντόνιο Σπερς στις 27 Οκτωβρίου.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This