Επιλογή Σελίδας

Μια τεράστια πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells – όπου θα βρεθεί για 3η διαδοχική χρονιά – πήρε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε την Emma Navarro έπειτα από τρίωρη μάχη!

Μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά για την ακρίβεια, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Emma Navarro με 5-7, 6-2, 6-4 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Indian Wells.

Θα είναι ο 10ος ημιτελικός σε WTA 1000 για τη Σάκκαρη και ο 3ος συνεχόμενος στο Indian Wells, όπου ήταν ημιφιναλίστ πέρσι και φιναλίστ πρόπερσι!

Ήταν μια πολύ σπουδαία πρόκριση για την Ελληνίδα τενίστρια, που μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε με πρόωρους αποκλεισμούς σε Australian Open και στα τουρνουά της Μέσης Ανατολής, έχει πάρει και πάλι τα πάνω της, στο πρώτο τουρνουά με τον νέο της προπονητή, David Witt.

Η Σάκκαρη, η οποία εξασφάλισε και την παραμονή της στο Νο.9 με τη σημερινή νίκη της, κέρδισε για 2η φορά τον τελευταίο μήνα τη Navarro, μια παίκτρια που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της και τη Δευτέρα θα βρεθεί για 1η φορά στο Top 20.

Ο σημερινός αγώνας ήταν αναμφίβολα ο δυσκολότερος που έπαιξε στο τουρνουά μέχρι τώρα η Σάκκαρη, αφού εκτός από την πολύ ποιοτική Navarro, ήταν και οι συνθήκες πολύ δύσκολες με πολύ δυνατό άνεμο.

Όλα αυτά το έκαναν ακόμα δυσκολότερο, όταν η Navarro κατόρθωσε να απαντήσει στο πρώτο break της αναμέτρησης, που ήταν για την Ελληνίδα στο 7ο game (3-4), για να κερδίσει τα 4 από τα 5 επόμενα games και να κατακτήσει το 1ο σετ με 7-5.

Η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε κερδίζοντας τα 4 επόμενα games για να φτάσει στο 4-0 και να κλείσει το 2ο σετ με 6-2, όχι ωστόσο τόσο εύκολα όσο δείχνει το αποτέλεσμα.

Κάθε game έκρυβε και μια μεγάλη μάχη, με τη Σάκκαρη να κρατάει το σερβίς της μετά από 9 ισοπαλίες και 4 σβησμένα break points στο 4ο game, για το 4-0.

Αργότερα η Navarro έσωσε 2 set points και μείωσε σε 5-2, με την Ελληνίδα να πιέζεται ξανά στο 8ο game, όπου είχαμε ένα game με 10 ισοπαλίες αυτή τη φορά! Η Ελληνίδα έσβησε άλλα 5 break points και τελικά στο 6ο της set point στο game και 8ο συνολικά, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα του 2ου σετ.

Ξεκίνησε δυνατά και στο 3ο σετ η Μαρία, που προηγήθηκε με 2-0, με τη Navarro ωστόσο να απαντά και να δείχνει για πρώτη φορά μετά από ώρα ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση, καθώς με 3 κερδισμένα games στη σειρά πήρε το προβάδισμα με 3-2.

Προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3 η Αμερικανίδα, με τη Σάκκαρη να μένει ψύχραιμη στο πολύ κρίσιμο σημείο του 2-3, 0-30 και να ισοφαρίζει σε 3-3 και αργότερα με love service game σε 4-4.

Τελικά, η Ελληνίδα έκανε και το αποφασιστικό break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχώς για την τελική νίκη, λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες αγώνα.

Στον 10ο ημιτελικό της σε 1000άρι τουρνουά και 3ο στο Indian Wells, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει αύριο, ίδια ώρα με σήμερα (03:00GR, Novasports6HD), την Coco Gauff.

Η Σάκκαρη ακόμα προηγείται της Αμερικανίδας στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς την έχει κερδίσει 4 φορές σε 7 αγώνες (4-3), ωστόσο είναι αλήθεια πως η Gauff έχει ανεβεί πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο, έχοντας κατακτήσει 1000άρι, Grand Slam, ούσα σταθερά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξη και έχοντας και 2 διαδοχικές νίκες κόντρα στη Σάκκαρη, στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο το 2023, αμφότερες με straight sets.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This