Επιλογή Σελίδας

Με τη συμμετοχή τους στις κούρσες των μεταλλίων θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX και φιν, Κοκκαλάνης και Μιτάκης αντίστοιχα, ενώ το πρώτο μετάλλιο έχει εξασφαλιστεί από τον Τσορτανίδη.

Στη Μασσαλία όπου διαξάγονται οι αγώνες, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης έκανε την επανεμφάνιση του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έχοντας για πρώτη φορά προπονητή το Νικόλα Κακλαμανάκη, μπήκε στη δεκάδα του ευρωπαϊκού και με 54 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση κυνηγώντας τον Ισραηλινό Νίμροντ Μασάια που έχει 39 στην τρίτη. Η αποστολή του Κοκκαλάνη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως η επανεμφάνιση του είναι ιδιαίτερα ενθαρυντική καθώς αρκετά μεγάλα ονόματα έμεναν εκτός δεκάδας. Ο Γάλλος Λουίς Ζιάρ με 32 βαθμούς και ο Ολλανδός Κίραν Μπαντλόε με 34 είναι αυτοί που προηγούνται στην κατάταξη.

Ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου ολοκλήρωσε στη 18η θέση με 100 βαθμούς, ο Γιώργος Φράγκος με 213 στην 80ή και ο Νίκος Βαρλάς με 373 στην 107η.

Το μετάλλιο έχει εξασφαλίσει στην κατηγορία Κ17 ο Λεωνίδας Τσορτανίδης καθώς με 69 βαθμούς βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην κούρσα των μεταλλίων δεν απειλείται από τον τέταρτο (Ναβρί, 90 βαθμοί), ενώ δεν μπορεί να πιάσει και τον δεύτερο που είναι ο Γάλλος Πιαναζά με 49 βαθμούς.

Στην κατηγορία όπεν των νέων, ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ήταν ο καλύτερος Έλληνας στην 17η θεση με 69 βαθμούς και τον ακολούθησε ο Κριστιάν Τριανταφύλλου με 74 στη 19η, ο Φαίδωνας Δούκας στην 46η με 101 και ο Ιάσωνας Ζιντζόβας με 139 στην 64η.

Η Ιωάννα Σίρτη στην κατηγορία όπεν των γυναικών, ολοκλήρωσε στην 55η θέση με 325 βαθμούς ποινής.

H τελευταία μέρα των ιστιοδρομιών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των φιν, δεν ήταν καλή για τον Γιάννη Μιτάκη, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κούρσα των μεταλλίων, όμως δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά με τον τρίτο. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι αυτή τη στιγμή στην 7η θέση με 86 βαθμούς ποινής και το τρίτος, Σόμπορ Μπέρετς (Ουγγαρία) έχει 63. Ακόμα και αν ο Μιτάκης βγει πρωτος και ο Μπέρετς 10ος, δεν καλύπτεται η διαφορά. Όσον αφορά στην πρώτη θέση, ο Γάλλος Λομπέρ με 38 βαθμούς και ο Νορβηγός Πέντερσεν με 47 είναι αυτοί που θα μονομαχήσουν, με τον δεύτερο να μην απειλείται ουσιαστικά από κάποιον άλλον ιστιοπλόο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This