Επιλογή Σελίδας

Ο κλειστός στίβος ποτέ δεν ταίριαζε στην Ελισάβετ Πεσιρίδου, ιδιαίτερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δύο συμμετοχές είχε γράψει στο παρελθόν στη διοργάνωση. Στη μία έπεσε και στη δεύτερη έκανε 8.30. Επομένως αυτό το 8.28 που κατέγραψε στη Γλασκόβη και την έφερε στην έκτη θέση της 3ης προκριματικής σειράς, είναι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η καλύτερη επίδοσή της στο θεσμό.

Άλλωστε, ανέκαθεν τα 60 μ. με εμπόδια δεν ήταν το αγαπημένο της αγώνισμα σε σχέση με το 100άρι, όπως εξηγεί η ίδια:

«Όποτε κάθομαι στην εκκίνηση στα 60 μ. με εμπόδια, παθαίνω ταχυπαλμία! Νομίζω ότι θα πεθάνω! Ενώ στα 100 μ. λέω “εντάξει, έχω χρόνο να φτάσω μέχρι εκεί κάτω”. Γι’ αυτό προτιμώ τα 100 μ. με εμπόδια».

Σχολιάζοντας την κούρσα της στη Γλασκόβη, η Ελισάβετ τόνισε:

«Τεχνικά ήταν μια πάρα πολύ καλή κούρσα. Σταθερή, αλλά σε αργό ρυθμό. Δεν είχα γράψει φέτος κούρσες στον κλειστό στίβο και δεν είχα πάρει το γρήγορο ρυθμό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένη με μια χρονιά με μόνο δύο αγώνες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Με τη σεζόν του κλειστού να ολοκληρώνεται, η πρωταθλήτρια μας επικεντρώνεται πια στον ανοιχτό στίβο:

«Για τον ανοιχτό στοχεύω στη Ρώμη και στο Παρίσι, εννοείται, αλλά ειλικρινά αυτό που θέλω είναι δείξω ένα πολύ καλό και σταθερό πρόσωπο, όπως πέρυσι που ήμουν σταθερά κάτω από 13.10».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This