Επιλογή Σελίδας

Της Πηνελόπης Γκιώνη

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα βρεθεί στην εκκίνηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκόβη ανάμεσα σε κορυφαίες σπρίντερ. Απόλυτα συγκεντρωμένη στους δικούς της στόχους, που είναι πρώτα απ’ όλα να βγαίνει υγιής από κάθε κούρσα, θα επιδιώξει το φετινό ρεκόρ.

Για τρίτη φορά στην καριέρα της, η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα αγωνιστεί σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου καθώς προκρίθηκε μέσω ranking για τη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου). Η Πεσιρίδου, σπανίως λείπει από τις ελληνικές αποστολές για τις μεγάλες διοργανώσεις και η ντουλάπα της είναι γεμάτη από εμφανίσεις της Εθνικής. Μία από αυτές τις εμφανίσεις θα φορέσει και τώρα, ώστε να ξεπεράσει για ακόμη μία φορά εμπόδια αλλά και τον εαυτό της.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου βρισκόταν στο Βελιγράδι και την προηγούμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου το 2022, όπου είχε σημειώσει 8.30 στα 60μ με εμπόδια και είχε τερματίσει τέταρτη στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκε. Η πρώτη της εμφάνιση σε Παγκόσμιο κλειστού, όμως, ήταν πιο ιδιαίτερη αφού το 2018 στο Μπέρμιγχαμ είχε χτυπήσει ένα εμπόδιο, είχε πέσει και δεν είχε καταφέρει να τερματίσει την κούρσα.

Η διοργάνωση του 2024 θα ήθελε να είναι διαφορετική. Όπως εξηγεί η Πεσιρίδου, σκοπός της είναι να μπορέσει να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ που είναι 8.24 αλλά και να κοντραριστεί με όλες τις αντίπαλές τους που έχουν στείλει τις επιδόσεις στο αγώνισμά της στη… στρατόσφαιρα. Ενδεικτικά, την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου και μαζί με την Πεσιρίδου, θα τρέξει η νέα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον κλειστό Ντεβίν Τσάρλτον (7.67) αλλά και οι Βίσερ, Ράσελ, Σκρισκόφσκα, Σάμπα-Μαγέλα και Κλέμονς που φέτος έχουν τρέξει όλες γρηγορότερα από 7.90.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχα στοχεύσει και στο Παγκόσμιο, στα πλάνα μου ήταν να έχω έναν πολύ καλό κλειστό στίβο όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορώ να έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Μόνο να βελτιώσω τη φετινή μου επίδοση, με ό,τι φέρει αυτό. Ο στίβος εξελίσσεται γενικά και ειδικά στο αγώνισμά μου οι επιδόσεις γίνονται “άπιαστες” αλλά δεν με τρομάζει αυτό, ίσα ίσα με εξιτάρει πολύ το γεγονός ότι τρέχω δίπλα σε αθλήτριες με μεγάλες επιδόσεις και μου δίνει τροφή για σκέψη, για το πώς θα καταφέρω να τρέξω κι εγώ κοντά σε αυτές».

Η Πεσιρίδου μετά τον κλειστό στοχεύει στο να έχει μία σεζόν στα μέτρα της στον ανοιχτό, πράγμα που σημαίνει να είναι σταθερή σε χρόνους στο 13 χαμηλό και γρηγορότερα ώστε έτσι να μπορέσει να βρεθεί ανάμεσα στις 32 που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:

«Επειδή τα σχέδιά μου δεν πηγαίνουν πάντα όπως τα θέλω, θέλω να είμαι υγιής και να κάνω μία σεζόν στα μέτρα μου. Θεωρώ πως αν δείξω τον καλό μου εαυτό το καλοκαίρι, το Παρίσι δεν θα είναι άπιαστο όνειρο. Σίγουρα στοχεύω πολύ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης αλλά και στην τρίτη μου συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Θέλω να έχω στο βιογραφικό μου μια πολυετή καριέρα και ας μην έχω καταφέρει να “αρπάξω” ένα μετάλλιο».

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This