Επιλογή Σελίδας


Μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης, η Belinda Bencic ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σετ και κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη με 6-7 (6), 6-4, 6-4, για να προκριθεί στον τελικό του bett1open στο Βερολίνο.

Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δυο παίκτριες να παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τις 3 ώρες του αγώνα. Η Σάκκαρη πέτυχε 9 άσους, αλλά έκανε και 8 διπλά λάθη, ενώ ήρθε αντιμέτωπη 19 φορές με break points και κατάφερε να σβήσει τα 15 από αυτά.

Πολύ καλή στα κρίσιμα σημεία από τη γραμμή του σερβίς ήταν και η Bencic, η οποία κατάφερε να σβήσει τα 6 από τα 8 break points που αντιμετώπισε συνολικά στο ματς. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο τελείωσε το παιχνίδι με 37 winners, 9 περισσότερους από τη Σάκκαρη.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, η Bencic όμως έκανε το break back μετά από 7 break points και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ έκανε και 2ο break στη σειρά για να περάσει μπροστά με 3-2.

Η Σάκκαρη έμεινε ψύχραιμη, ισοφάρισε σε 3-3 και έσβησε νέο break point της Ελβετίδας για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 4-3. Στο 11ο game έσβησε κι άλλο break point η Μαρία, που πέρασε μπροστά με 6-5. Τελικά το σετ πήγε σε tie-break και παρόλο που έχασε ένα προβάδισμα με 4-1 και αντιμετώπισε set point στο 5-6, η Σάκκαρη κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει, για να πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στον ημιτελικό, μετά από ένα σετ 72 λεπτών.

H Bencic αντιμετώπισε break points με το καλημέρα στο 2ο σετ, ανέτρεψε όμως το 15-40 για να υπερασπιστεί το σερβίς της στο 1ο game. Αυτά ήταν τα μόνα break points που αντιμετώπισε σε όλο το σετ η Ελβετίδα, η οποία έφερε σε θέση πίεσης τη Σάκκαρη στο 10ο game, όταν η Ελληνίδα σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ. Η Μαρία έσβησε 4 set points, αλλά η Bencic είχε και 5η ευκαιρία και τελικά έκανε το μεγάλο break, για το 6-4.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο 3ο σετ, στο οποίο όμως η Σάκκαρη είχε ευκαιρίες για να κερδίσει. Στο 5ο game συγκεκριμένα η Ελληνίδα “άγγιξε” το break, η Bencic όμως ανταποκρίθηκε στο 2-2, 15-40 με μεγάλα συνεχόμενα σερβίς, για να κρατήσει τελικά το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 3-2.

Στο 7ο game αντιμετώπισε ακόμα ένα break point η Bencic, η οποία το έσβησε και αυτό για να πάρει νέο προβάδισμα με 4-3. Και αφού απέφυγε το break σε 4 περιπτώσεις συνολικά σ’ αυτό το σετ, η Bencic πέρασε μπροστά με 5-4 χάρη σε ένα love service game και μετέφερε ξανά όλη την πίεση στους ώμους της Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε αντιμέτωπη με διπλό match point στο 4-5, 15-40. Κατάφερε να επανέλθει στο game και να ισοφαρίσει σε 40-40, έχασε όμως τη μεγάλη ευκαιρία σε game point για το 5-5 και ήρθε αντιμέτωπη με νέο match point. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και η Bencic έπεσε στο έδαφος πανηγυρίζοντας την πολύ μεγάλη νίκη της και την πρόκριση στον τελικό.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This