Επιλογή Σελίδας

Αποστολή στο Λονδίνο: Χρήστος Σωτηρακόπουλος 

Έχω ξαναπεί και πάντα θα το λέω, πως οι τελικοί δεν έχουν φαβορί. Στον φετινό του Champions League, όμως, που θα είναι και ο 34ος τελικός μου στο γήπεδο, θα ήταν παράλογο, να μην κάνω την εξαίρεση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ξεκάθαρο φαβορί απόψε (01/06, 22:00), για χίλιους δυο λόγους! Και από την άλλη πλευρά, τα παιχνίδια της μοίρας για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, δεν έχουν τέλος!

Η ώρα για ανταμοιβή για την προσπάθεια μιας ολόκληρης σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο, έφτασε. Είτε η Ρεάλ Μαδρίτης, είτε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, απόψε το βράδυ (01/06, 22:00) θα είναι η κάτοχος του Champions League της σεζόν 2023/24.

Η μοίρα ήθελε τους Βεστφαλούς να δοκιμάζονται ξανά στο Wembley. Το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League από κάθε άλλο. Επτά έως τώρα, και ο φετινός θα είναι ο όγδοος! 

Παράλληλα, όμως, είναι και το γήπεδο που άφησε μια ανοιχτή πληγή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2013, μετά την τελευταία της παρουσία σε τελικό Champions League, που συνοδεύτηκε από ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, εξαιτίας εκείνου του πανέξυπνου γκολ του Άριεν Ρόμπεν. 

Από τότε άλλαξαν πολλά. Πρώτο και κύριο, δεν βρίσκεται στον πάγκο της ο Γιούργκεν Κλοπ. Συνδετικοί κρίκοι με τότε; Οι Ματς Χούμελς, που έκανε τον «κύκλο» του στους Βαυαρούς και ξαναγύρισε, αλλά και ο πιστός στρατιώτης, που δεν έφυγε ποτέ, Μάρκο Ρόις. 

Το έργο τους, πάντως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πέραν της διαφοράς των ρόστερ ως προς την ποιότητα, βάσει παράδοσης και μόνο, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει αήττητη σε τελικούς από το 1981 στο Παρίσι και το 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ! Δηλαδή, για 43 ολόκληρα χρόνια, ενώ στην εποχή του Champions League έχει το απόλυτο, με οκτώ κατακτήσεις στους οκτώ τελικούς που έδωσε το «παρών»! 

Παρότι, λοιπόν, πάντα λέω πως δεν υπάρχουν φαβορί στους τελικούς, εδώ υπάρχει και είναι απόλυτο! Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο λόγο και δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα πάνω σε αυτό. 

Μην ξεχνάμε, πως πέραν της παράδοσης, της φανέλας και του απλησίαστου αριθμού-ρεκόρ των 14 Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Champions League, στον πάγκο της βρίσκεται ο Κάρλο Αντσελότι. Κάτοχος του τροπαίου τέσσερις φορές: δύο με τη Μίλαν (2003, 2007) και δύο με τη Ρεάλ (2014, 2022).

Από την άλλη πλευρά, ο Έντιν Τέρζιτς, κάποτε ζούσε τις στιγμές της ομάδας του ως οπαδός στην εξέδρα, ενώ τώρα τον φέρνει η μοίρα, έναν χρόνο μετά τον σοκαριστικό τρόπο με τον οποίο χάθηκε το πρωτάθλημα, να διεκδικεί το τρόπαιο του Champions League. 

Μπόρεσε να μαζέψει τα κομμάτια της Ντόρτμουντ και τώρα, με μια πολύ ωραία εικόνα ομάδας, με μεγάλες προκρίσεις, όπως αυτές απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν, να βρίσκεται στον τελικό.

Με λίγα λόγια, δεν μπορείς να την ξεγράφεις. Αλλά αν θα έπρεπε να δώσω έναν τίτλο για το αποψινό ματς; «Ανοιχτός τελικός, ξεκάθαρο φαβορί η Ρεάλ, αλλά… τελικός!»

Πηγή: Bnsports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This