Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Tελείωσε, λοιπόν, και το ιστορικού χαρακτήρα κορονο-πρωτάθλημα (και θα’ χουμε να το παινευόμαστε ότι εμείς… ολοκληρώσαμε, όχι σαν κάτι Φράγκους και κάτι Ολλανδο-Βέλγους…), δικαιότατος και πεντακάθαρος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός και… πάμε παρακάτω. Μισό λεπτό, όμως. Ποιο «παρακάτω»; Μόνο δύο δεδομένα γνωρίζουμε. Οτι το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου και ότι διάδοχος του Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ επιλέχθηκε ο διάσημος Αγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ – τρομάρα μας! Για όλα τα υπόλοιπα είμαστε στο σκοτάδι!

Μην φανταστείτε κάτι… τρομερό, σύνθετο και πολύ υποθετικό και μακροπρόθεσμο του στιλ «τι θα αποφασίσει το CAS ΑΝ καταδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων ο ΠΑΟΚ και ΑΝ προσφύγει εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο». Οοοοχι! Μιλάμε για απλά και χειροπιαστά πράγματα. Του ποταπού επιπέδου και στιλ «πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία».

Εχει λήξει η σεζόν, οδεύουμε ολοταχώς προς το τέλος Ιουλίου και ενώ το πρέπον θα ήταν να έχουν επισπευτεί τα πάντα λόγω κορονοϊού, ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε τα στοιχειώδη…

ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

 1. Πότε και σε ποιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου.
 2. Πόσες ομάδες θα μετέχουν την επόμενη σεζόν στη Superleague 1.
 3. Αν θα υποβιβαστεί ο τελευταίος Πανιώνιος και θα παίξει μπαράζ με τον Απόλλωνα (έχει τελειώσει από το… Φεβρουάριο το πρωτάθλημα της Superleague 2) η προτελευταία Ξάνθη.
 4. Πόσες ομάδες θα προβιβαστούν από την Superleague 2.
 5. Πώς θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Superleague 1 (με ή χωρίς play offs; με ή χωρίς play out; μήπως μόνο με play offs);
 6. Πώς και με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Superleague 2 («συγχώνευση» με Football League; Δύο ή ένας όμιλος; Πόσοι θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται;)
 7. Πότε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία… ξέμεινε από μέλη, θα αποφασίσει για την υπόθεση της πολυ-ιδιοκτησίας.
 8. Αν τελικά τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση επτά βαθμών από την Επιροπή Εφέσεων, η ποινή θα επιβληθεί στο τρέχον ή στο επόμενο πρωτάθλημα (στις 3 Αυγούστου η Ελλάδα πρέπει να δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020-2021);
 9. Αν αθωωθεί ο ΠΑΟΚ, είναι δυνατόν να επιστραφούν οι επτά βαθμοί στην Ξάνθη;
 10. Τι θα αποφασίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο (υπόθεση «χειραγωγημένων» αγώνων).
 11. Ποιο κανάλι θα αποκτήσει τα δικαιώματα ποιας ομάδας ή αν θα προκύψει και πάλι «κεντρική διαχείριση» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη Superleague 1.
 12. Αν (και πότε) θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ εντός του 2020 ή θα μετατεθούν για τον επόμενο χρόνο.

Και εις άλλα με τις υγείες μας λοιπόν. Να είμαστε καλά και… όλα θα γίνουν κάποια στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ξεκινήσουμε με το πού και πότε θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, ας συνεχίσουμε με την περίφημη αναδιάρθρωση και… βλέπουμε. Δεν μας πιέζει κανείς. Είμαστε unique σ’ αυτά τα θέματα…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This