Επιλογή ΣελίδαςΑπό την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», παρουσιάζουμε το επίτευγμα του Χρήστου Ζαντέρογλου, που έπαιξε 165 αγώνες χωρίς διακοπή στην Α’ Εθνική.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΝΤΕΡΟΓΛΟΥ: Ο ανεπανάληπτος μαραθωνοδρόμος!

Την 1ηΑπριλίου 1964 η Νίκη Βόλου παίζει στην Τούμπα σε παιχνίδι από αναβολή και δεν έχει στη σύνθεσή της τον Χρήστο Ζαντέρογλου. Ο 24χρονος αμυντικός είναι βασικό στέλεχος της ομάδας και στο επόμενο παιχνίδι, στις 5 Απριλίου, Νίκη Βόλου – ΑΕΚ 2-2 επιστρέφει στην ενδεκάδα. Και αυτό το παιχνίδι είναι η απαρχή ενός μεγάλου ρεκόρ!

Κρατήστε λογαριασμό… Παίζει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σεζόν και στο μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Την επόμενη σεζόν παίζει και στα 30 παιχνίδια της Νίκης και το καλοκαίρι του 1965 τον αποκτά ο Ολυμπιακός. Αμέσως ο Μάρτον Μπούκοβι τον καθιερώνει και παίζει και στα 30 παιχνίδια της σεζόν! Το ίδιο συμβαίνει και το 1966-67. Σύνολο 66 παιχνίδια χωρίς διακοπή.

Το 1967 οι ομάδες γίνονται 18, οπότε οι αγωνιστικές 34. Ωστόσο ο Χρήστος είναι ασταμάτητος! Για άλλες δύο σεζόν παίζει από 34 παιχνίδια.

Καλοκαίρι 1969 και αν τα μετρήσαμε καλά, έχει  164 παιχνίδια, μετρώντας και το μπαράζ που αναφέραμε. Το ερώτημα είναι πόσα παιχνίδια μπορεί να παίζει αδιάκοπα!

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1969 ο Ολυμπιακός νικά στην πρεμιέρα στην Τούμπα. Στο 71’ ο Ζαντέρογλου παθαίνει θλάση και βγαίνει για να μπει ο Νίκος Σιδέρης. Ο Βολιώτης αμυντικός προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και στις 28 Σεπτεμβρίου 1969 βλέπει αγώνα Α’ Εθνικής από την εξέδρα, για πρώτη φορά από τις 5 Απριλίου 1964!
Για πεντέμισι χρόνια δεν είχε χάσει αγώνα! 165 στη σειρά! Είναι απίθανο να επαναληφθεί στην ιστορία, ειδικά με τις διαφορετικές συνθήκες στο ποδόσφαιρο.

Σημείωση: Σε σχετικά δημοσιεύματα του παρελθόντος θα βρείτε αναφορές για 164 παιχνίδια του Ζαντέρογλου, καθώς οι παλιοί στατιστικολόγοι απέφευγαν να μετρούν τα μπαράζ ή τα πλέι οφ. Ωστόσο και αυτοί οι αγώνες είναι αναπόσπαστο μέρος του πρωταθλήματος.

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This