Επιλογή ΣελίδαςΣτο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Κατάρ, τον κίνδυνο των τραυματισμών των ποδοσφαιριστών σε περίπτωση επανέναρξης του ποδοσφαίρου αλλά και τον τραυματισμό του Ζαμπά.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την κατάσταση στο Κατάρ: «Είναι καλή η κατάσταση, υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα εδώ αλλά υπάρχουν ελάχιστοι νεκροί. Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση εδώ στο Κατάρ, ακολουθούνται τα μέτρα και όχι τόσο αυστηρά με τον περιορισμό για να βγει ο κόσμος έξω. Ο ΠΑΟΚ ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και μαθαίνω τι γίνεται. Ακολουθήθηκαν πολύ σοβαρά δείγματα και ήταν πολύ σωστή η προσέγγιση για όλη την κοινωνία στην Ελλάδα. Εχουν γίνει πολύ σωστά βήματα από το Υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες λένε πως με τον ιδρώτα δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός όπως με τα σταγονίδια στον αέρα. Αυτό που επηρεάζει την επάνοδο στην αγωνιστική δραστηριότητα είναι οι ομαδικές προπονήσεις που δεν κάνουν μέχρι στιγμής οι ομάδες στην Ελλάδα αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν υπάρξει ένα θετικό δείγμα. Ο χρόνος είναι σύμμαχος αλλά πιέζει και για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για τον κίνδυνο των τραυματισμών: «Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Οσο καλή προετοιμασία και να κάνει κανείς σπίτι του, δεν είναι το ίδιο με το να ασκείται έξω. Οι ομάδες θα τεστάρουν την φυσική κατάσταση για να δουν πως θα πορευτούν. Οι τραυματισμοί έρχονται και από την υποπροπόνηση αλλά και από τους συνεχόμενους αγώνες. Ο αθλητισμός δεν είναι το μεγαλύτερο αγαθό στην ζωή, αυτό είναι η υγεία».

Για τον τραυματισμό του Ζαμπά και τις δηλώσεις που έκανε: «Είχε μια επιπλοκή στην φάση της αποκατάστασης ο Ζαμπά, ήταν δύο μήνες μετά την εγχείρηση. Οι λοιμώξεις είναι στις μετεγχειριτικές καταστάσεις. Το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σωστά την περίπτωση του Βραζιλιάνου, αλλά για τον ποδοσφαιριστή που είναι νέος και έχει την καριέρα μπροστά του είναι πιο δύσκολα από αυτό που συμβαίνει».

Πηγή: Metro Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This