Επιλογή Σελίδας

Σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών με το ποδόσφαιρο να έχει τα πάνω και τα κάτω ο Μάικ Άσλεϊ παραμένει… ίδιος. Οι οπαδοί της Νιουκάστλ από την άλλη έχουν… ξοδέψει μία δεκαετία στο να προσπαθούν να αλλάξουν τα διοικητικά δεδομένα του συλλόγου. Μάλιστα, δημιούργησαν το δικό τους κίνημα κατά του Ασλεϊ για να τον ωθήσουν σε φυγή, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν… Τον Δεκέμβρη ο Μπενίτεθ ήταν έτοιμος να κουνήσει μαντήλι, είχε ζητήσει μια δυνατή μεταγραφή και ο ιδιοκτήτης της ομάδας ήταν αδιάφορος. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν το τέλος του μεταγραφικού παζαριού, ο Ασλεϊ αποφάσισε να σπάσει τα ταμεία του συλλόγου, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιγκέλ Αλμιρόν. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ η Ατλάντα θα βάλει στα ταμεία της 21 εκατ. λίρες για την πώλησή του.

Ποιος είναι όμως ο Παραγουανός που έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στο ΜLS; 

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν ποτέ ο Αλμιρόν έχει ακούσει για τον Ντάνι Μιλς ή γενικά τον ξέρει. Είναι ένα θέμα όμως ότι ο παλαίμαχος άσος δήλωσε ότι δεν ξέρει καν το νέο απόκτημα της Νιουκάστλ, παρότι ο Παραγουανός είναι μεταγραφή – ρεκόρ για την ομάδα, προκαλώντας έτσι αντιδράσεις στον κόσμο και στα social media.

Εκτός από αυτό όμως ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δεν είναι μία περίπτωση παίκτη που μπορεί να υποτιμηθεί παρότι προέρχεται το MLS ως πρωταθλητής με την ομάδα της Ατλάντα. Άλλωστε ο 24χρονος Παραγουανός διεθνής μεσοεπιθετικός είχε στο αμερικάνικο πρωτάθλημα διψήφιους αριθμούς σε γκολ και ασίστ.

Παίζοντας κάτω από τις οδηγίες του Αργεντίνου κόουτς Μαρτίνο – που θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μεξικό και στην Εθνική της χώρας – ο Αλμιρόν βοηθήθηκε πολύ, καθώς ο συγκεκριμένος προπονητής άλλαξε τα ποδοσφαιρικά δεδομένα συνδέοντας την προσέγγιση της Λατινικής Αμερικής με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ο Μαρτίνο είναι ένας προπονητής που αρέσκεται στο ωραίο ποδόσφαιρο και που ποντάρει σε νέους και ταλαντούχους παίκτες.

Newcastle huddle

Η μετακίνηση του Αλμιρόν στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και στην ελίτ της Premier League δείχνει ξεκάθαρα πως τα ταλέντα από τη Λατινική Αμερική μπορούν να βρεθούν σε μεγάλα πρωταθλήματα από την στιγμή που έχουν τις δυνατότητες και ας μην έχουν παίξει πριν στην Ευρώπη.

Ο Παραγουανός είναι η επιτομή του σύγχρονου παίκτη. Εξαιρετικές μεταβιβάσεις, αντίληψη στο γήπεδο και τεχνική ικανότητα και αντοχές αλλά και σκοράρισμα. Δεν είναι μόνο η ταχύτητά του με την μπάλα αλλά και χωρίς αυτήν δείχνοντας ομοιότητες ακόμα και με τον Μέσι.

Η ποδοσφαιρική του φινέτσα, το στιλ και η ποιότητά του βοήθησαν πολύ παίκτες όπως ο Μαρτίνες, φορ και συμπαίκτη του στην Ατλάντα να βγει παίκτης της σεζόν. Θα βοηθήσουν και παίκτες στη Νιουκάστλ όπως ο Ροντόν. Ο Αλμιρόν εκτός από τις 14 ασίστ του 2018 είχε και 12 γκολ, δηλαδή σε 32 ματς είχε συμμετοχή σε σχεδόν ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Προφανώς και στην Premier League θα βρει τελείως άλλο επίπεδο. Άλλου τύπου δυσκολία και πιο μεγάλη. Όμως ο Αλμιρόν είναι μαθημένος στα δύσκολα από μικρός. Πήγε στην Λανούς το 2015 και συνέβαλλε τα μέγιστα για να πάρει τίτλο στην Αργεντινή.

Επόμενη πρόκλησή του ήταν στις ΗΠΑ. Ο κόουτς Μαρτίνο μιλώντας για τον Αλμιρόν τονίζει πως δεν είναι μόνο τα στατιστικά του που τον κάνουν σταρ και υπερπολύτιμο. Είναι όλη του η εικόνα εντός και εκτός γηπέδου.

Μέχρι στιγμής ο Αλμιρόν έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά σε όλες τις ποδοσφαιρικές του προκλήσεις. Είναι λοιπόν άκαιρο, άστοχο και τελείως παρακινδευμένο, παλαίμαχοι όπως ο Μιλς να σχολιάζουν απαξιωτικά έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ καλή περίπτωση μεσοεπιθετικού και στην Premier League.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This