Επιλογή Σελίδας

Ο αθλητισμός και οι αθλητικές εκδηλώσεις αντικατοπτρίζουν το πολιτισμό μιας σύγχρονης κοινωνίας και αποτελούν μια κοινωνική εναντίωση στη βία, τις διακρίσεις και τις εξαρτήσεις όλων των ειδών. Αποτελεί θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας η ενίσχυση του δικαιώματος στην άθληση τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα από το κράτος για την υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού, οργανωτικά αλλά και οικονομικά.

Δυστυχώς οι πολιτικές της τετραετίας του κ. Μητσοτάκη στον χώρο του αθλητισμού είχαν και έχουν έναν στόχο, την ιδιωτικοποίηση του αθλητισμού, την παράδοση δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων στους ιδιώτες, τον αποκλεισμό του πολίτη από τους χώρους άθλησης και την υποβάθμιση των ερασιτεχνικών συλλόγων και της σημασίας τους.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται για την θεσμική και οργανωτική ενίσχυση του αθλητισμού με την δημιουργία ενός νέου κανονιστικού πλαισίου για τα ερασιτεχνικά σωματεία και την κατάργηση πλήθους διατάξεων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θέτοντας εμπόδια στην ανάπτυξη του αθλητικού σωματείου.

Στα σχέδια μας περιλαμβάνεται η δημιουργία Ταμείου Ανταποδοτικότητας υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού που θα χρηματοδοτείται από τον επαγγελματικό αθλητισμό και η δημιουργία πανελλαδικού συστήματος «Άθληση για Όλους».

Προσαρμογή των ωρολόγιων προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με στόχο την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και τη σύνδεση της Φυσικής Αγωγής με την Υγεία. Εκπονούμε σχέδιο για την αναμόρφωση των σχολικών πρωταθλημάτων με νέο σύστημα κινήτρων για μαθητές αθλητές.

Στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού προτεραιότητα μας αποτελεί η πρόληψη των φαινομένων βίας που αποτελούν ένα ιδιόμορφο πεδίο διαπλοκής και εργαλείο άσκησης πολιτικής επιρροής και η εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με τα διεθνή πρότυπα. 

Ο αθλητισμός στην Πιερία αποτελεί ασπίδα προστασίας από εξαρτήσεις, μια πηγή πολιτισμού και μια μορφή κοινωνικής ενσωμάτωσης. Ως μέλος της πιερικής κοινωνίας δεσμεύομαι για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, την οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω του Ταμείου Ανταποδοτικότητας, την ενίσχυση των αθλητών που εκπροσωπούν την Πιερία σε πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιους αθλητικούς χώρους.

Ζήσης Ζάννας
Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This