Επιλογή Σελίδας

Το  καλοκαίρι του 1989 ο Αιγινιακός απέκτησε από την Καστοριά τον δυναμικό αμυντικό Νίκο Εμμανουηλίδη. Ο Νίκος Εμμανουηλίδης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά το 1967, ήταν φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και συνδεόταν με πολύ φιλικούς δεσμούς (συμφοιτητές) με τον παλιό ποδοσφαιριστή της αιγινιώτικης ομάδας και σημερινό Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Δημήτρη Ζαφείρη, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση της μετακίνησης του στο Αιγίνιο.

Παρότι έπαιξε στον Αιγινιακό μόνο για μια αγωνιστική περίοδο στην επαγγελματική Γ’ Εθνική κατηγορία κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση όλων των φιλάθλων του Αιγινίου τόσο με την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα, όσο και με τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Το τέλος της χρονιάς βρήκε τον Αιγινιακό χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να υποβιβάζεται στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Οι Αιγινιώτες είχαν αξιόλογο έμψυχο δυναμικό όμως τα πολλά λάθη στοίχισαν ακριβά και ενώ μπορούσε να παραμείνει στην κατηγορία έγινε ιδανικός “αυτόχειρας” και οδηγήθηκε στον… γκρεμό του υποβιβασμού.

Δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ανάλυση των λόγων της πτώσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο πάγκος αποδείχτηκε “ηλεκτρική καρέκλα” αφού πέντε προπονητές δούλεψαν σε μια σεζόν: Φάνης Αθανασιάδης, Χρήστος Ναλπάντης, ο αείμνηστος Σούλης Χιονάς, ο Στέφανος Δεμίρης που επίσης δεν βρίσκεται εν ζωή και ο Γιάννης Τσάρτσαλης και νομίζουμε ότι αυτό και μόνο λέει πολλά.

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης την μεταγραφική περίοδο του 1990 μεταπήδησε στον Παναργειακό Άργους Ορεστικού Καστοριάς και έπαιξε αντίπαλος με την ομάδα του Αιγινίου στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Μάλιστα οι δύο αυτές ομάδες διεκδίκησαν την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία και οι Καστοριανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και πήραν το εισιτήριο της ανόδου με τον χαλκέντερο στόπερ να έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια τους.

Στη συνέχεια ο Εμμανουηλίδης εργάστηλε με επιτυχία ως προπονητής στην μικτή ομάδα νέων της ΕΠΣ Καστοριάς και σε διάφορες τοπικές ομάδες, καθώς και σωματεία εθνικών κατηγοριών του ακριτικού νόμου.

Αναμφίβολα το πέρασμα του από το Αιγίνιο θα μας μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη μας, αφού μόνο καλές αναμνήσεις έχουμε να θυμόμαστε από την χρόνια εκείνη.

IMG_20230322_074221_1

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης (δεξιά) με τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα στον άτυχο αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου τον Αύγουστο του 1989

Pin It on Pinterest

Shares
Share This