Επιλογή Σελίδας

Οι Αετοί Βέροιας στέφθηκαν πρωταθλητές Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ και προβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική κατηγορία της νέας σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας, Ανδρέας Οκλαλιώτης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή χρονιά: «Στην κατηγορία που παίζουμε όλα είναι δύσκολα και όλα πιθανά να γίνουν. Είναι μια αρκετά δύσκολη κατηγορία, με ένα διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής των play-offs. Εμείς ξεκινήσαμε απ’ την 8η θέση των play-offs και καταλήξαμε 1οι, όπως το Μαϊάμι. Είμαστε το Μαϊάμι της Ημαθίας, χρειάστηκε κι εμείς να κάνουμε αναγκαστικά 2 «break». Ήταν μια χρονιά δύσκολη για τους Αετούς, γιατί βρισκόντουσαν στη Γ’ Εθνική, αλλά εκούσια κατέβηκαν στο τοπικό για να κάνουν ένα restart. Η ομάδα εκείνη αποτελούταν από 10 ουσιαστικά παίκτες απ’ τη Θεσσαλονίκη και δεν είχε βάση το τοπικό στοιχείο. Αποφασίσαμε να παίξουμε με τους πιο έμπειρους παίκτες που είχαμε, με κάποιους εφήβους και με βοήθεια 2-3 παικτών, ώστε να κάνουμε ένα restart. Το πλάνο ήταν διετίας, αλλά μάς βγήκε ευτυχώς στο 1ο έτος. Στην ουσία, όταν ξεκινήσαμε και είδαμε τις ομάδες και τούς εαυτούς μας ήταν αυτοσκοπός η άνοδος».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Οι παίκτες που είχα ήταν 2-3 νεαρά παιδιά και από ‘κει και πέρα οι υπόλοιποι ήταν παλιοί παίκτες Γ’ Εθνικής, αλλά μεγάλης ηλικίας, 38 και πάνω. Είχα την εμπειρία, απλώς χρειαζόταν η διαχείριση στο να ‘χουν αυτοί οι παίκτες ανάσες. Τα μικρά παιδιά δεν ήταν ούτε καν έφηβοι, απλώς καταφέραμε και τα μπολιάσαμε σε αρκετά παιχνίδια. Τα καταφέραμε με οικογενειακό κλίμα και με την τεράστια βοήθεια της διοίκησης. Δεν υπήρχε προπόνηση που να μην ήταν εκεί 2-3 παράγοντες, δε μάς έλειψε τίποτα, η διοίκηση ήταν η αρχή και το τέλος αυτής της χρονιάς. Ήταν η τέλεια χρονιά».

Για το πλάνο της νέας σεζόν: «Τελειώσαμε προχθές (04/06) και σίγουρα υπάρχει η θετική διάθεση να συνεχίσουμε και απ’ τις δύο πλευρές. Το πλάνο για ‘μένα απ’ ό,τι εξήγησα δεν πρέπει ν’ αλλάξει. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τοπικό στοιχείο, υπάρχουν και παιδιά στις διπλανές ομάδες που «ξεχειλίζουν» από ταλέντο. Το έμπειρο στοιχείο δεν πρέπει επ’ ουδενί να το «σκοτώσουμε» και πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν λιγότερους παίκτες μπορούμε για να μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε. Αυτή η ομάδα έχει ένα χαρακτηριστικό, τη φερεγγυότητα».

Για τις φιλοδοξίες τους στη Γ’ Εθνική: «Αν θεωρητικά πάρουμε αυτό που θέλουμε απ’ την ελεύθερη αγορά, μπορούμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία και να βγάλουμε παιδιά για τη διάρκεια. Το θέμα για ‘μένα δεν είναι απλά να τελειώσει η χρονιά και να σωθούμε, αλλά το να έχουμε παίξει καλό μπάσκετ και να έχουμε αφήσει παρακαταθήκη στην ομάδα κάποια νέα παιδιά».

Για τον Βασίλη Γκανά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκτός απ’ όλη τη διοίκηση, τον Βασίλη Γκανά, ο οποίος στα 38 του έπαθε δισκοκήλη, έκανε εγχείρηση και παρ’ όλο που οι γιατροί τού είπαν να σταματήσει γενικά τον αθλητισμό, σε τέσσερις μήνες ξαναέπαιξε και ήταν και το βασικό μας “όπλο” για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσει και του χρόνου και θα είναι και “σημαία”».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This