Επιλογή Σελίδας

Ο Αστέρας Τρίπολης επεδίωξε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα και να συμμετάσχει στα Playoffs, αλλά η εκτός έδρας ήττα στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής από τη Λαμία με 2-1 έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Η τελική απόσταση από την έκτη θέση ήταν τρεις βαθμοί, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να μπει με αρκετή άνεση στα Playouts του πρωταθλήματος. Οι δύο νίκες και η μια ισοπαλία στα επτά ματς της διαδικασίας ήταν αρκετές για να βρεθεί τελικά στην όγδοη θέση με 38 βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μόλις πέντε ισοπαλίες μέσα στη χρονιά και είναι οι λιγότερες που έχει κάνει στην ιστορία του στη Super League, από το 2007-08 μέχρι σήμερα.

Παράλληλη στις 33 φετινές του αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα που έχουν σημειωθεί στους αγώνες του στην ιστορία του στην κατηγορία, με 95 συνολικά (40-55), ενώ μέχρι τώρα το ρεκόρ ήταν τα 89 της σεζόν 2014-15.

ΘΕΣΗ: 8η

ΝΙΚΕΣ: 11

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 5

ΗΤΤΕΣ: 17

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 40

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 55

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΦΗ 3-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψε πάλι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες με τον Αστέρα Τρίπολης στη Super League. Πλέον έχει οδηγήσει την ομάδα της Αρκαδίας σε 123 αναμετρήσεις (42 νίκες – 36 ισοπαλίες – 45 ήττες), έναντι 103 που έχει ο Στάικος Βεργέτης (44 νίκες – 29 ισοπαλίες – 30 ήττες).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χρησιμοποιήθηκαν 33 ποδοσφαιριστές αυτή τη σεζόν και στην κορυφή από άποψη συμμετοχών βρίσκεται ο Φρανσέσκ Κρέσπι με 30 αγώνες, ενώ τα περισσότερα λεπτά αγωνίστηκε ο Πέπε Καστάνο (2.639). Εννέα ποδοσφαιριστές έκαναν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, ενώ τέσσερις είχαν από μόλις μια παρουσία.

ΓΚΟΛ

Ο Χουάν Μιριτέλο στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα σημείωσε 13 τέρματα στα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Η προηγούμενη παρόμοια επίδοση ήταν του Απόστολου Γιάννου, ο οποίος το 2015-16 είχε και εκείνος 13 γκολ, ενώ το ρεκόρ ανήκει στον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος το 2014-15 σημείωσε 17 γκολ.

Συνολικά σκόραραν δώδεκα ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, με τους τέσσερις από αυτούς να σημειώνουν από ένα γκολ μέσα στη χρονιά.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Τις 100 συμμετοχές με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης έφτασε ο Φρεντερίκο Άλβαρες την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0. Έγινε μόλις ο 12ος ποδοσφαιριστής της ομάδας με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την ομάδα της Αρκαδίας στη Super League, με τον Χουάν Μουνάφο να είναι στην κορυφή με 241 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στις αναμετρήσεις για τα playouts τις 100 παρουσίες στη Super League έφτασε και ο Πέπε Καστάνιο, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. Εκείνος ήταν ο 13ος που το κατάφερε και στην τελευταία αγωνιστική ο Νίκος Καλτσάς με τους έγινε ο 14ος στη λίστα με τους κατοστάριδες με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε ένα αξεπέραστο σερί για την παρουσία του στη Super League, αφού κατάφερε να μείνει αήττητος σε 19 διαδοχικά παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό εντός και εκτός έδρας. Με έντεκα νίκες και οκτώ ισοπαλίες. Το σερί είχε ξεκινήσει από τις 10 Ιανουαρίου 2016 και ολοκληρώθηκε στη διαδικασία των Playouts, όπου η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με 2-0 στην Τρίπολη.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This