Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Ο Jean Todt διετέλεσε διευθυντής και μετά CEO της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari από το 1993 ως το 2008, ενώ από το 2009 βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της FIA.

Πλέον, στα 76 του χρόνια, είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται αποκλειστικά με τα κοινά της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και με την εμπειρία και τις ιστορίες του, προσφέρει πάντα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Σε μία εξ αυτών στην ιταλική Gazzetta dello Sport, ο Γάλλος μίλησε για τον Charles Leclerc, τον άνθρωπο στον οποίο το Μαρανέλο στηρίζει τις ελπίδες του για την επιστροφή στην κορυφή, τονίζοντας πως κάτι του λείπει για να γίνει πρωταθλητής με τη Ferrari:

«Ο Charles είναι ήδη ένας σπουδαίος πρωταθλητής. Αλλά και πάλι του λείπει κάτι. Ελπίζω να το έχει σύντομα».

Κι όταν ρωτήθηκε για το αν αυτό είναι πιθανώς το μονοθέσιο, απάντησε: «Κάτι λείπει…»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη σεζόν που έχει κάνει η Scuderia ως τώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε κάποια φάση, η Ferrari είχε το καλύτερο μονοθέσιο. Μετά έχασαν ορισμένες ευκαιρίες, είτε λόγω στρατηγικής, είτε λόγω κακού timing με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, είτε λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας. Έγιναν πολλά που τους κόστισαν σε βαθμούς. Πρέπει να δουν τι συνέβη για να το αποτρέψουν από το να γίνει ξανά. Δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο. Μόνο τότε έχεις τα συστατικά για να γίνεις πρωταθλητής».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This