Επιλογή Σελίδας


Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 70-53 της Αναγέννησης Νέου Ρύσιου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 18η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Οι παίκτριες του coach Τσάτσα ήταν εντυπωσιακές από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και με όπλο της καλή τους επίθεση στο πρώτο ημίχρονο και την αποτελεσματική τους άμυνα στο δεύτερο κατάφεραν να πάρουν την νίκη και παράλληλα την πρώτη θέση του ομίλου σε ένα Κλειστό Γυμναστήριο με πολύ ζεστή και πανηγυρική ατμόσφαιρα από τους φίλους της ομάδας τους. Οι Κατερινιώτες είχαν σε εξαιρετική μέρα τις Τελίδου και Κιολέογλου (26 και 18 πόντοι αντίστοιχα) κατάφεραν από το πρώτο δεκάλεπτο να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να έχουν ένα καλό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.


Το Ρύσιο μπήκε καλά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 4-0, γρήγορα όμως ο Πιερικός απάντησε με 5 πόντους και πήρε μία βραχεία κεφαλή στα πρώτα 2 λεπτά. Ακολούθησε ένα μικρό επιμέρους 5-3 για τους γηπεδούχους που έκανε το σκορ 10-7 στα πρώτα 5,5 λεπτά. Από εκείνο το σημείο οι παίκτριες του Πιερικού Αρχελάου έτρεξαν ένα επιμέρους 10-4 και βρέθηκαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά (21-11) με 1:26 να απομένει για να βγει το δεκάλεπτο. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου η παίκτρια του Πιερικού Αρχελάου Μάντζου υπέστη ένα τραυματισμό στο γόνατο της που πάγωσε το γήπεδο και την έκανε να αποχωρήσει από το παιχνίδι σφαδάζοντας, αλλά μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων από συμπαίκτριες, αντιπάλους και φιλάθλους. Η κατάσταση του τραυματισμού της θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. 3 πόντοι για το Ρύσιο και 2 για τον Πιερικό ήταν ο απολογισμός των τελευταίων δευτερολέπτων της περιόδου, με το σκορ μετά από 10 λεπτά αγώνα να είναι 23-14.

Οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα και στη δεύτερη περίοδο και με ένα σερί 5-0 στο πρώτο λεπτό μείωσαν τη διαφορά στους 4. Ακολούθησε ένα δίλεπτο όπου κάθε μία από τις δύο ομάδες πέτυχε από 4 πόντους και η διαφορά δεν μεταβλήθηκε, μέχρι που οι παίκτριες των γηπεδούχων πάτησαν το γκάζι και άρχισαν να ξεφεύγουν. Αρχικά με δύο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 10 στα 5:40. Έπειτα με ένα τρομερό σερί 11-0 έκαναν το σκορ 44-23 και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 21 πόντους με 2:20 να απομένουν για το ημίχρονο. Ακλούθησε μία βολή για τους φιλοξενούμενους που έσπασε την αφλογισία των περίπου 8,5 λεπτών που είχαν σε αυτό το δεκάλεπτο αλλά ένα νέο τρίποντο του Πιερικού Αρχελάου έφερε τη διαφορά στους 23 πόντους. Στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου η Αναγέννηση πέτυχε 5 πόντους και το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 47-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε πιο αργό και προσεκτικό, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι και χωρίς να κινδυνεύσει η διαφορά που είχαν οικοδομήσει οι γηπεδούχοι. Το Ρύσιο πέτυχε δύο βολές στο ξεκίνημα, όμως και πάλι η καλή άμυνα των παικτριών του Πιερικού το εγκλώβισαν και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο για να ξαναδούμε καλάθι από τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως ο Πιερικός σκόραρε 7 πόντους στο μεσοδιάστημα αυτό και κρατούσε τη διαφορά του αγώνα σταθερά πάνω από τους 20 με το σκορ 3:17 το τέλος της περιόδου να είναι 54-31. Εκεί το Ρύσιο ξαναβρήκε την επαφή με το σκορ και με ένα μικρό σερί 4-0 προσπάθησε να μειώσει. 4 βολές για τον Πιερικό Αρχέλαο και 2 βολές για την ομάδα του Νέου Ρύσιου ήταν ο απολογισμός των τελευταίων λεπτών και μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 58-37 υπέρ των γηπεδούχων, με το τελευταίο δεκάλεπτο να μοιάζει διαδικαστικό.

Οι παίκτριες του Νέου Ρύσιου έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ένα αρχικό επιμέρους σκορ 9-2 στα πρώτα 4 λεπτά έφερε το Ρύσιο σε απόσταση 14ων πόντων από τον Πιερικό Αρχέλαο με το σκορ στο 60-46. Ακολούθησε ένα τρίποντο ψυχολογίας και δύο δίποντα για τον Πιερικό που ήταν αποφασισμένος να μην παίξει με τη φωτιά στο τελευταίο διάστημα και να καθαρίσει τη νίκη, αφού με το επιμέρους αυτό 7-1 έστειλε ξανά τη διαφορά στους 20 (67-47) και πλέον κρατούσε τη νίκη και την πρωτιά σφιχτά στα χέρια του με 3:25 να απομένουν στο ρολόι. Το σερί 6-0 που πέτυχαν οι φιλοξενούμενες 1:23 πριν το φινάλε, δεν ήταν αρκετό για να τις κάνει να γυρίσουν στο ματς και ο Πιερικός Αρχέλαος με ένα τρίποντο μαχαιριά ένα λεπτό πριν το τέλος έγραψε το τελικό 70-53 και πανηγύρισε έξαλα μια σπουδαία νίκη και μία μεγάλη πρωτιά στον όμιλο.

Έτσι λοιπόν, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών από τις παίκτριες και τους φίλους του Πιερικού Αρχελάου που βρέθηκαν στο Κλειστό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που ανέδειξε νικήτρια και πρωταθλήτρια την ομάδα της Κατερίνης. Για την ιστορία, αυτή ήταν η 13η νίκη του Πιερικού Αρχελάου στον όμιλο (13-1), που τον φέρνει στα μπαράζ ανόδου όπου θα έχει δύο ευκαιρίες για να διεκδικήσει την άνοδό του στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Για την Αναγέννηση Νέου Ρύσιου αυτή ήταν η τρίτη ήττα στον όμιλο που την φέρνει στην 3η θέση με ρεκόρ 11-3.

Διαιτητές: Δολγύρας – Μπουγλός Π.

Δεκάλεπτα: 23-14, 47-29, 58-37, 70-53.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ΑΜΣ Αναγέννηση Νέου Ρύσιου
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Καραλή 6 1 Τσαλοπούλου 8
5 Τελίδου* 26 4 4 Μακαρώνη
6 Κιολέογλου Ν.* 18 3 6 Γράψα* 4
7 Μάντζου 7 Αξιλιθιώτη
8 Καρανικόλα 2 8 Σουλτάνη* 7 1
10 Λάππα* 2 9 Πουρπουτίδου
11 Μπαγκλαρίδου* 2 11 Αρτεμισίου* 4
12 Μπουμπουλέντρα* 8 2 12 Τζίκου 6
13 Παπανικολάου 13 Παπαδάκη 2
14 Ζαρκανέλα 15 Δεληγιάννη* 6
17 Γκρίτζαλη 6 1 16 Νάστου* 16 1
18 Μάντη
Σύνολο 70 10 Σύνολο 53 2
Προπονητής: Τσάτσας Προπονητής: Σαμακοβλής

Pin It on Pinterest

Shares
Share This