Επιλογή Σελίδας


Το τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας των playoffs το μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο ο Βατανιακός ο οποίος επικράτησε με 97-69 απέναντι στον Αιγινιακό στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των playoffs για τις θέσεις 5-8.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εκείνη στην οποία κρίθηκε ουσιαστικά η τύχη της αναμέτρησης, καθώς έπειτα από ένα άκρως ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο μετά το πέρας του οποίου ο Αιγινιακός ήταν μπροστά στο σκορ, το σκηνικό άλλαξε απότομα με τον Βατανιακό να είναι καταπληκτικός και απόλυτος κυρίαρχος μέσα στο παρκέ στη συνέχεια πετυχαίνοντας είκοσι επτά πόντους και δεχόμενος μόλις επτά μέσα σε δέκα λεπτά παιχνιδιού, οικοδομώντας με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.


Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι φάνηκε ότι δεν είχαν κυρίως τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς, δέχθηκαν δύο τεχνικές ποινές στην τρίτη περίοδο, με τον Βατανιακό να εκμεταλλεύεται το «βραχυκύκλωμα» του αντιπάλου του και να στήνει ένα πάρτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας σε μία πολύ πιο άνετη επικράτηση από ότι προμηνύονταν στο ξεκίνημα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βατανιακού επί του Αιγινιακού τη φετινή σεζόν,αφού η ομάδα της Βόρειας Πιερίας είχε επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια της regular season απέναντι στους «Πράσινους», με σκορ 56-51 στο Αιγίνιο και με 69-77 στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ «ζεστές» μέσα στο παρκέ, έπαιξαν υπέροχο μπάσκετ με όμορφους ομαδικούς συνδυασμούς, με ορισμένες σπουδαίες ατομικές ενέργειες και φυσικά ήταν άκρως αποτελεσματικές στον επιθετικό τομέα. Στο πρώτο μισό της περιόδου, ο Βατανιακός ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι στο ματς παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα το οποίο το ανέβασε δις στους οκτώ πόντους ενώ το έφτασε μέχρι τη μέγιστη τιμή του τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (20-10). Στην συνέχεια ωστόσο ένα επιθετικό κρεσέντο του Αιγινιακού έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του τρέχοντας ένα 0-10 σερί μέσα σε μόλις ένα δίλεπτο και ισοφαρίζοντας την παρτίδα (20-20, 1′ και 57″) ενώ δεν άργησε να πάρει και κεφάλι για πρώτη φορά στο σκορ, με την περίοδο να κλείνει υπέρ των φιλοξενουμένων με διαφορά τριών πόντων (25-28).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε αυτό το διάστημα να χτίσουν ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Αιγινιακός ήταν μπροστά στο πρώτο λεπτό με 29-30 όμως το απίστευτο επιθετικό μπλακ άουτ του το εκμεταλλεύτηκαν οι “πράσινοι” οι οποίοι με υψηλά ποσοστά ευστοχίας στις προσπάθειές τους, έτρεξαν ένα εκπληκτικό 14-0 σερί εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +13, (43-30, 4′ και 37″) με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να μένουν άσφαιροι για 6,5 λεπτά παιχνιδιού! Η ομάδα του Πλάτωνα Χοτοκουρίδη φυσικά δεν στάθηκε εκεί ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της και καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια με αέρα δεκαεπτά πόντων (52-35).

Από την έναρξη κιόλας της τρίτης περιόδου, ο Αιγινιακός έδειξε ότι δεν είχε την πνευματική διαύγεια και την ψυχολογία για να παλέψει για την ανατροπή του σκορ, δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές, με τον Βατανιακό να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι τρέχοντας 14-2 επιμέρους σκορ μετά τα πρώτα 3,5 λεπτά εκτοξεύοντας τη διαφορά στους είκοσι εννέα πόντους (66-37, 6’ και 30’’) και δίνοντας οριστικά τέλος στην τύχη της αναμέτρησης με το δεκάλεπτο να λήγει με το σκορ στο 77-51.

Στην τέταρτη περίοδο και οι δύο προπονητές προέβησαν σε εκτεταμένο rotation δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε πολλά νεαρά παιδιά για να απολαύσουν το παιχνίδι μιας και το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί από το προηγούμενο δεκάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη διαφορά τους σε πολύ υψηλά επίπεδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου φτάνοντας εν τέλει στην επικράτηση με τελικό σκορ 97-69.

Διαιτητές: Χατζημπαλίδης – Τοπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 25-28, 52-35, 77-51, 97-69.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα ΑΟΚ Αιγινιακός
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Κοτσίμπελης* 7 1 4 Αργυρόπουλος* 16 3
6 Χασιώτης 5 Κατσιάνος* 22 5
7 Βαρβούτης* 7 8 Στάμος Κ.Β.* 10
8 Τσέλιος 3 15 Χαϊκάλης 2
9 Λάλλας* 21 Παπάζογλου
10 Πόσιος 2 23 Στυλιανίδης* 3 1
11 Δημάκης 4 33 Λεωνίδης 3
12 Νικολλί 3 1 34 Πελοπίδας 11
14 Βαρδακώστας* 8 71 Βουλτσίδης Κ. 2
15 Ακερμανίδης 11 1 74 Πιπιλίκας*
16 Ρουκάς 8
17 Μπίσμπας* 44 3
Σύνολο 97 6 Σύνολο 69 9
Προπονητής: Χοτοκουρίδης Προπονητής: Ροδάς

Pin It on Pinterest

Shares
Share This