Επιλογή Σελίδας


Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 σετ την Επισέντρ Χόροντοκ Ποντολιάνι στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα της φάσης των «16» του CEV Challenge Cup. Το «τριφύλλι» χρειαζόταν μόλις δύο σετ για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς είχε επικρατήσει στην Ουκρανία με 1-3 σετ!

Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι στο κλειστό του Αγίου Θωμά και μαζί με τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών (με τα ισχύοντα δεδομένα) κατάφεραν να πάρουν από νωρίς την πρόκριση, κατακτώντας τα δύο πρώτα σετ του ματς απέναντι στους Ουκρανούς. Το «τριφύλλι» εξασφάλισε το εισιτήριο για την φάση των «8» της διοργάνωσης και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του.

Η αναμέτρηση:

Οι «πράσινοι» έφτασαν πρώτοι στους πέντε πόντους (5-3), εκμεταλλευόμενοι τα δύο άστοχα σερβίς των Ουκρανών. Η επίθεση του Βαν Ντε Ντρις έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στο «τριφύλλι» (7-4) ενώ ο άσσος του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου διαμόρφωσε το 8-4, με τον προπονητή της Χόροντοκ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το μπλοκ του Θανάση Πρωτοψάλτη έδωσε νέο διπλό σκορ στο «τριφύλλι» (10-5) ενώ το λάθος του πασαδόρου των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 13-7, με τον προπονητή των Ουκρανών να καλεί και δεύτερο τάιμ άουτ. Δύο συνεχόμενοι άσσοι του Πρωτοψάλτη εκτόξευσαν την διαφορά στους οκτώ (15-7), δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους «πράσινους» για την κατάκτηση του σετ. Η εξέλιξη του πρώτο του πρώτου σετ ήταν η αναμενόμενη, με το «τριφύλλι» να ελέγχει απόλυτα το ματς (19-12) και τελικά να κάνει εύκολα το 1-0 (25-17).

Με επίθεση του Ανδρεόπουλου, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 6-4 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Η Χόροντοκ «έτρεξε» ένα μικρό σερί και κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο (9-8). Ο άσσος του Θανάση Πρωτοψάλτη έδωσε και πάλι «αέρα» δύο πόντων στους «πρασίνους» (12-10) ενώ ο πρώτος χρόνος του Σάσο Στάλεκαρ διαμόρφωσε το 15-14, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ένα σερί τριών πόντων έδωσε προβάδισμα με δύο (15-17) στους φιλοξενούμενους. Ο άσσος του Θανάση Πρωτοψάλτη έφερε στα ίσια το σετ (19-19), αναγκάζοντας τον προπονητή της Χόροντοκ να καλέσει τάιμ άουτ. Το μπλοκ του Στάλεκαρ έφερε και πάλι στα ίσια το σετ (21-21) ενώ η επίθεση του Ράπτη, που πέρασε σαν αλλαγή στην θέση του Ρανγκέλ για το σερβίς, έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» με 22-21. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το δεύτερο σετ με 25-22 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup.

Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (5-6). Το μπλοκ του Αλέξανδρου Ράπτη έριξε την διαφορά και πάλι στον πόντο (7-8) ενώ το λάθος των Ουκρανών διαμόρφωσε το 8-8. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να ξεφύγει (14-14), με τους Ουκρανούς να παίρνουν προβάδισμα με δύο μετά από ώρα (14-16). Η απόδοση των «πρασίνων» έπεσε και η Χόροντοκ ανέβασε την διαφορά στους πέντε (14-19). Το «πράσινο» μπλοκ έκοψε την επίθεση των φιλοξενούμενων και κατέβασε την διαφορά στους τέσσερις (19-23) ενώ η επίθεση του Ράπτη διαμόρφωσε το 20-23. Τελικά, η Χόροντοκ κατέκτησε το σετ με 23-25 και μείωσε σε 2-1.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ (5-5) ενώ η Χόροντοκ έφτασε πρώτη στους δέκα πόντους (9-10). Η επίθεση του Σαλπούκ έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στους φιλοξενούμενους (11-14). Οι Ουκρανοί συνέχισαν να ελέγχουν πλήρως το τέταρτο σετ (15-19) και τελικά ισοφάρισαν (20-25) εύκολα σε 2-2.

Με άσσο του Άξελ Γιάκομπσεν, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 3-0 στο ξεκίνημα. Μετά από λάθος του Ανδρεόπουλου, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 4-5. Η άστοχη επίθεση της Χόροντοκ έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους» με 8-7. Ο πρώτος χρόνος του Ρανγκέλ ανέβασε την διαφορά στους δύο (11-9) για το «τριφύλλι». Οι Ουκρανοί μ’ ένα σερί τριών πόντων ισοφάρισαν σε 12-12. Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πέμπτο σετ με 17-15 και πήρε την νίκη με 3-2 σετ.

Τα σετ: 25-17, 25-22, 23-25, 20-25, 17-15

Pin It on Pinterest

Shares
Share This