Επιλογή Σελίδας


Στην ΕΠΟ μετά τη συνάντηση που είχαν στις 27/7 με το υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι εντός του Αυγούστου και σε κάθε περίπτωση πριν της Γενική Συνέλευση της 27ης Αυγούστου θα υπάρξει τροπολογία με την οποία θα δίνεται παράταση στην εφαρμογή των κυρώσεων στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Με άλλα λόγια θα μπορούν να αγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν τα δημοτικά και κρατικά γήπεδα, ώστε τα τοπικά πρωταθλήματα να μπορέσουν να διεξαχθούν.

Πράγματι λίγες ώρες πριν τη ΓΣ της ΕΠΟ, η ομοσπονδία ενημερώθηκε από τη ΓΓΑ ότι ο υφυπουργός αθλητισμός θα καταθέσει τροπολογία που θα δίνει παράταση μέχρι το τέλος του έτους στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος χωρίς κυρώσεις και περιορισμούς στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην τροπολογία ο κ. Αυγενάκης επικαλείται ως λόγο τη διευκόλυνση των σωματείων των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά η παράταση αφορά τα σωματεία όλης της χώρας…

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

Με τροπολογία που θα καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και με σκοπό τη διευκόλυνση των πολλών πυρόπληκτων ερασιτεχνικών σωματείων σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας μας:

• Παρατείνεται έως τις 31/12/2021 -για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία- η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (για όσα δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (για όσα είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 31/08/2021 στις 31/12/2021, σχετίζεται με το δικαίωμα της χρήσης, από τα σωματεία, των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

• Παρατείνεται έως τις 31/07/2022 -για όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν διαθέτουν- η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας, κάτι που θα συνέβαινε στις 18/09/2021.

Έτσι, παρότι δεν θα διαθέτουν ακόμα την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα δικαιούνται συμμετοχή και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων.

πηγή: soccerplus.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This