Επιλογή Σελίδας


Του Γιώργου Καρανικόλα

Αιγινιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο κι όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη ιστορία του μπασκετικού Αιγινιακού, που την περίοδο 2005-06 κατέκτησε το πρωτάθλημα στον Β’ όμιλο της Γ’ εθνικής κατηγορίας και ανέβηκε στη Β’ Εθνική (ένας όμιλος πανελλαδικά), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διάκριση από την ίδρυσή του (1980) έως σήμερα.


Δύο ανθρωποι σημάδεψαν με την τεράστια προσφορά τους το τμήμα Μπάσκετ του ΓΑΣ και μετέπειτα ΑΟΚ Αιγινιακός (το 2009 έγινε η ανεξαρτητοποίηση των δύο τμημάτων). Ο πατριάρχης του αιγινιώτικου μπάσκετ, Νίκος Μπογιατζής, που εδώ και τριάντα χρόνια είναι ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου και ο Θεσσαλονικιός Προπονητής, Γιάννης Χατζούλης, που για πολλά χρόνια παρουσίασε έργο ανεκτίμητης αξίας, συνδέοντας το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας.

IMG_20210727_164349

Στη φωτό οι καλαθοσφαιριστές Μουτσιαράς Δημήτρης, Βουλτσίδης Πασχάλης (παίζει και σήμερα) και Μάστορας Δημήτρης στη φιέστα ανόδου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγινίου το καλοκαίρι του 2006 στο φιλικό παιχνίδι με τον πρωταθλητή του Α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ίκαροι Σερρών (νίκησαν οι φιλοξενούμενοι με 87-82). Αρχείο φωτο: Γιώργος Καρανικόλας

Pin It on Pinterest

Shares
Share This