Επιλογή Σελίδας


Συνήλθε, ως όφειλε και ξεπέρασε εν μέρει -όσο αυτό είναι δυνατόν- το σοκ της ήττας στα πέναλτι από τη Ρωσία στον χθεσινό προημιτελικό και τον αποκλεισμό από την τετράδα, η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών και ξέσπασε στην Ιαπωνία, στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5η-8η του World League Super Final. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 17-5 επί των Γιαπωνέζων, το μεσημέρι της Παρασκευής (18/6) στο πρώτο ματς του γκρουπ της παρηγοριάς και έτσι θα διεκδικήσει την 5η θέση της διοργάνωσης στον τελευταίο αγώνα της αύριο Σάββατο (18/6) στις 16.45 απέναντι στον νικητή του παιχνιδιού Ισπανία – Καζακστάν.

Οι Ελληνίδες κυριάρχησαν απόλυτα από το ξεκίνημα σε όλους τους τομείς και με δυνατά ξεσπάσματα, πρώτα στο δεύτερο και στη συνέχεια στο τέταρτο οκτάλεπτο, ανέβασε τη διαφορά στα ύψη. Παίκτρια του αγώνα (MVP) αναδείχθηκε η Χριστίνα Τσουκαλά (καλή σε άμυνα και οργανωτική στην επίθεση με 3 γκολ), ενώ πρώτες σκόρερ για την ομάδα η Έλενα Ξενάκη με 5 γκολ και η Ελευθεριάδου με 4.

Διαιτητές: Βέγκενροτ (Ελβετία), Ντεσλιέρες (Καναδάς).

Οκτάλεπτα: 4-2, 5-0, 4-2, 4-1.

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 3, Τριχά, Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου Μ 1., Ξενάκη 5, Νίνου , Πάτρα, Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ελ., Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σωτηρέλη.

Ιαπωνία (Μακιχίρο Μοτομίγοα): Μιούρα, Αρίμα 2, Ινάμπα 1, Ούρα, Ιβάνο 1, Κόιντε, Χασίντα, Νιϊζάουα, Γιαμαμότο 1, Καβαγκούτσι, Νισιγιάμα, Κούντο, Σιόγια.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This