Επιλογή Σελίδας


Την παρουσία της στον τελικό του σύνθετου ατομικού, μέσα από τον οποίο θα διεκδικήσει αύριο (Σάββατο 12/06, 10:00 – 15:05) την Ολυμπιακή πρόκριση, εξασφάλισε η Ελένη Κελαϊδίτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 20,750 β. στην κορδέλα και 22,200 β. στις κορύνες στο δεύτερο σκέλος του προκριματικού και σε συνδυασμό με την συγκομιδή της πρεμιέρας (23,550 β. στην μπάλα και 21,375 β. στο στεφάνι) έφτασε τους 67,125 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό, για το οποίο υπολογίζονταν οι τρεις υψηλότερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας.

Χάρη στο άθροισμα αυτό, η Κελαϊδίτη μπήκε στην 24άδα των φιναλίστ καταλαμβάνοντας την 24η και τελευταία προνομιούχο θέση στον προκριματικό και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει μέχρι τέλους το μοναδικό διαθέσιμο Ολυμπιακό εισιτήριο.

Αυτό θα δοθεί μέσα από τον τελικό του σύνθετου ατομικού, ο οποίος θα ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα του προκριματικού, αλλά και χωρίς περιθώριο λάθους για τις αθλήτριες, καθώς η κατάταξη θα διαμορφωθεί αυτή τη φορά βάσει της συγκομιδής τους και στα τέσσερα όργανα.

Με δεδομένο ότι από τη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν ήδη εξασφαλισμένη παρουσία στο Τόκυο (Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ιταλία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία), υποψήφιες για το πολυπόθητο εισιτήριο θα είναι η 21χρονη Ελληνίδα και ακόμη εννιά από τις φιναλίστ.

Επιπλέον, αύριο το απόγευμα (Σάββατο 12/06, 16:30 – 19:40) θα δώσει τη δική της αντίστοιχη μάχη και η Εθνική ανσάμπλ γυναικών (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα), η οποία θα συμμετάσχει στον σύνθετο αγώνα, παρουσιάζοντας τα προγράμματά της στις 5 μπάλες και στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες.

Από το βαθμολογικό άθροισμα θα προκύψει η τελική κατάταξη των ομάδων, με την Ελλάδα να καλείται να υποσκελίσει και τις οκτώ συνδιεκδικήτριες χώρες (Ουκρανία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Εσθονία, Ουγγαρία) προκειμένου να κάνει δικό της το Ολυμπιακό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα (20,750 β.):

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στις κορύνες (22,200 β.):

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
// START Corner ad for Novibet // END Corner ad for Novibet