Επιλογή Σελίδας

«Προτίμησα, επειδή είμαι και ΠΑΟΚ κι αγαπούσα τη φανέλα, να τα δώσω όλα για να καταφέρω να φτάσω στην πρώτη ομάδα»

Αποκλειστική συνέντευξη του ποδοσφαιριστή Νίκου Συράκου στο KateriniSport και στον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση
 
Ο επιθετικός της Κοζάνης, Νίκος Συράκος, δεν είναι ένας ακόμη ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ομάδα της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Πόσους ποδοσφαιριστές ξέρετε, άλλωστε, που έχουν περάσει μια «επταετία» από τον ΠΑΟΚ, έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα -έστω και για ένα παιχνίδι-, «απέρριψαν» το εξωτερικό για χάρη της αγαπημένης τους ομάδας και σκόραραν απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιά παρακαλώ, με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας; Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα μας βοηθήσετε να τους προσεγγίσουμε για μία ακόμη συνέντευξη… by heart, μακριά από τα στερεοτυπικά και βαρετά συνηθισμένα, όπως ο κύκλος που έχουμε εγκαινιάσει φέτος κι έχει προκαλέσει σεισμό από την… κορυφή μέχρι τα νύχια της ελληνικής ποδοσφαιρικής και δημοσιογραφικής πραγματικότητας. Το be continued…

Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα

Eίναι αλήθεια ότι από τις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, μόνο ο νομός Κοζάνης εκπροσωπείται από την ΑΕΠ Κοζάνης στη Football League και την ομάδα μου, την Koζάνη, στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η Κοζάνη, πάντως, είναι μια μεγάλη πόλη, ο κόσμος ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο κι αξίζει να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλή κατηγορία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο «Κεραυνός Πετρανών»

Κατάγομαι από ένα μικρό ορεινό χωριό του νομού Κοζάνης, τα Πετρανά. Δε γνωρίζω αν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να έχει παίξει σε υψηλότερο επίπεδο από εμένα από τα Πετρανά. Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, συγχωριανός μου από τα Πετρανά, ονομάζεται Γιάννης Παπαδόπουλος κι αγωνίζεται στην ΑΕΠ Κοζάνης. Μακάρι να δουλέψει πολύ και να πετύχει περισσότερα πράγματα από μένα.

Η «επταετία» στον ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ μεγάλωσα. Επτά χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μετά το ξεκίνημα στην ΑΕ Κοζάνης, ήταν πολλά για να μάθω σωστά το ποδόσφαιρο, από διαφορετική όψη.

Είναι μεγάλη υποδομή για μένα τα χρόνια στην Κ17 και Κ20 του ΠΑΟΚ. Με ξεκίνημα σε τέτοια ομάδα με τόσο οργανωμένες ακαδημίες, έβαλα στο μυαλό μου πώς είναι πραγματικά το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει κάποια στιγμή που μετάνιωσα ή δε θα ήθελα να ξαναζήσω.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, ο Τούντορ κι ο Ολυμπιακός Βόλου

Είχα προπονητές στον ΠΑΟΚ που μου έδωσαν πράγματα που θα κρατήσω για μια ζωή.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, που είχα προπονητή στην Κ20 και στην πρώτη ομάδα, είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Μου έδωσε πολλές συμβουλές, ώστε να με βελτιώσει, για να δω το ποδόσφαιρο με άλλη αντίληψη, με άλλο μάτι.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ό,τι έζησα στον ΠΑΟΚ είναι ευλογία. Αποκορύφωμα ήταν να κάνω προπονήσεις και να παίξω στην πρώτη ομάδα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τεράστιο επίπεδο με τρομερούς συμπαίκτες. Μόνο θετικά πράγματα έχω να θυμάμαι, ώστε ν’ αλλάξει η αντίληψή μου για το ποδόσφαιρο.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου είχα προπονητή τον Τούντορ. Πίστεψε σε μένα, με ξεκίνησε βασικό. Ήταν ένα μεγάλο ματς στην πρώτη κατηγορία που θα θυμάμαι για πάντα.

Football Talent Show

Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο, δε φτάνει μόνο το ταλέντο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή κι επιμονή γενικά στο ποδόσφαιρο και ειδικά σ’ αυτό το επίπεδο.

Ίσως να μη δούλεψα και να μην είχα υπομονή όσο έπρεπε.

Mini απολογισμός

Δύο χρόνια στον Απόλλωνα Λάρισας (Β’ και Γ’ εθνική), ΑΣ Μετέωρα, ΑΟ Αχιλλέας Φαρσάλων, ΑΟ Σελλάνων, ΑΕ Καρίτσας. Όλες αυτές οι ομάδες που αγωνίστηκα, πριν την Κοζάνη, ήταν πολύ καλές και οι άνθρωποί τους μου φέρθηκαν πολύ σωστά.

Προτιμώ πάντα να πηγαίνω σε ομάδες που με θέλουν και πιστεύουν σε μένα, παρά να πάω εγώ ίσως σε κάποια ομάδα που θέλω και δε μ’ έχουν ζητήσει. Αυτό είναι το βασικό που θυμάμαι, γι’ αυτό μου έμειναν μόνο καλές στιγμές.

Ο ΠΑΟΚ και το εξωτερικό

Την επιλογή του εξωτερικού την απέρριψα, όταν ήμουν πιο μικρός στις ακαδημίες στον ΠΑΟΚ κι έκανα κάποιες καλές χρονιές και μου προτάθηκαν κάποιες ομάδες στο εξωτερικό.

Προτίμησα, επειδή είμαι και ΠΑΟΚ κι αγαπούσα τη φανέλα που έπαιζα να μείνω στον ΠΑΟΚ, γι’ αυτό δε σκέφτηκα την επιλογή του εξωτερικού. Ήθελα να τα δώσω όλα για να καταφέρω να φτάσω στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η Καρίτσα στο… Λιτόχωρο

Όταν ήμουν στην Καρίτσα, έμενα στο Λιτόχωρο, που μ’ εντυπωσίασε πάρα πολύ. Η Πιερία θα μου μείνει αξέχαστη για την ομορφιά της.

Είχαμε μια εξαιρετική ομάδα στην Καρίτσα, με καλή διοίκηση και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Luis Fernando Costa και άτομα που χαμογελούν

Κατερίνη και Κοζάνη είναι δύο «ποδοσφαιρικές» πόλεις. Οι φίλαθλοι ασχολούνται και συζητούν για το ποδόσφαιρο.

Football fans

Το σημαντικότερο πράγμα για το πάθος του ποδοσφαιριστή είναι οι οπαδοί στο γήπεδο που σε εμψυχώνουν. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούν μαζί μας στα γήπεδα.

Best of football moments

Από τις καλύτερες στιγμές στο ποδόσφαιρο είναι όταν επιλέχθηκα από την Κ17 στην Εθνική Ελλάδας και σκόραρα σε φιλικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιά (1-1). Παραμένει μία από τις πιο ευτυχισμένες ποδοσφαιρικές μου στιγμές.

Εντός, εκτός κι επί τ’ αυτά

Ο προπονητής είναι αρμόδιος για το ποιος θα ξεκινήσει. Δε γνωρίζω τον λόγο που δεν ξεκίνησα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Δία Δίου (σ.σ. Η Κοζάνη επικράτησε με 2-0).

Η επιλογή του προπονητή να μη με ξεκινήσει παραμένει ένα ερωτηματικό για μένα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This