Επιλογή Σελίδας

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που κατέκτησαν δύο συνεχόμενες χρονιές την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με διαφορετικές ομάδες.

Μαρσέλ Ντεσαγί
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Ναντ και μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα «καναρίνια», το 1992 πήρε μεταγραφή για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μαρσέιγ. Στην Μασσαλία αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν, όμως κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, στο πρώτο Champions League της ιστορίας. Η Μαρσέιγ νίκησε την Μίλαν με 1-0 στο Μόναχο και το ίδιο καλοκαίρι οι «ροσονέρι» απέκτησαν τον Ντεσαγί. Ένα χρόνο μετά, η Μίλαν κατάφερε να φτάσει τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου, συντρίβοντας στον τελικό της Αθήνας την Μπαρτσελόνα με 4-0. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Γάλλος πέτυχε το τελευταίο γκολ της ομάδας του και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης, που κατέκτησε δύο σερί τρόπαια, με δύο διαφορετικές ομάδες.

Πάουλο Σόουζα
Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε έρθει στη χώρα μας το 2000, ως ένας αστέρας, που είχε κατακτήσει δύο φορές το Champions League. Η πρώτη ήταν στην Ρώμη το 1996, όταν η Γιουβέντους επικράτησε του Άγιαξ στα πέναλτι (παραλίγο να βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε εκείνον τον τελικό), με τον Πορτογάλο άσο να είναι βασικός στη μεσαία γραμμή της «Μεγάλης Κυρίας». Το ίδιο καλοκαίρι, ο Πάουλο Σόουζα πήρε μεταγραφή για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και παρά το γεγονός πως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών μέσα στη σεζόν, αγωνίστηκε κανονικά στον τελικό του Μονάχου. Εκεί, η Ντόρτμουντ νίκησε την πρώην ομάδα του Σόουζα, Γιουβέντους, με 3-1 και ο Πορτογάλος σήκωσε την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ζεράρ Πικέ
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, όμως πριν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Ολντ Τράφορντ οι συμμετοχές του ήταν ελάχιστες με την πρώτη ομάδα, όμως τη σεζόν 2007-08 πήρε περισσότερες ευκαιρίες, ενώ σήκωσε το Champions League στον τελικό της Μόσχας, με τον ίδιο να αγωνίζεται και σε κάποια παιχνίδια στη διοργάνωση. Το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στην Βαρκελώνη και στη πρώτη του σεζόν κατάφερε να στεφθεί εκ νέου πρωταθλητής Ευρώπης. Μάλιστα, στον τελικό της Ρώμης νίκησε την πρώην του ομάδα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακολούθησαν δύο ακόμη κατακτήσεις Champions League με την Μπαρτσελόνα, το 2011 και το 2015.

Σάμουελ Ετό
Το πρώτο του Champions League το κατέκτησε το 2006, με τον ίδιο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα, στο 2-1 επί της Άρσεναλ, στο Παρίσι. Τρία χρόνια μετά, το 2009, ο Ετό βρήκε ξανά δίχτυα στον τελικό της Ρώμης, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Καμερουνέζο να στέφεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης. Λίγους μήνες μετά, όμως, αποτέλεσε αντάλλαγμα στην μεταγραφή του Ιμπραϊμοβιτς από την Ίντερ στην Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να γίνεται κάτοικος Μιλάνου. Υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να μην αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης, όμως στην πρώτη χρονιά στους «νερατζούρι» κατάφερε να κατακτήσει το Champions League, νικώντας την Μπάγερν στην Μαδρίτη. Μάλιστα, η Ίντερ είχε αποκλείσει στα ημιτελικά την Μπαρτσελόνα.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This