Επιλογή Σελίδας


Του Χρυσόστομου Τρίμμη

Κάθε φορά που Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου (αλφαβητική η σειρά των ονομάτων) βρίσκονται στην ίδια κατηγορία και σε οποιοδήποτε άθλημα, απλά επιβεβαιώνουν στα μεταξύ τους παιχνίδια τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Αυτό ισχύει σε οποιοδήποτε άθλημα και φυσικά στο μπάσκετ, με τον Γιώργο Παρασκευά να έχει ζήσει αυτές τις αναμετρήσεις και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Όταν δεν οδηγεί καθαρίζοντας τους δρόμους του Πηλίου από το χιόνι (μεταξύ άλλων), ο Γιώργος Παρασκευάς παίζει μπάσκετ και ως έμπειρος φόργουρντ/σέντερ έχει υπάρξει αρχηγός και των δύο ομάδων. Αλλά και πάλι δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Δεν έχει αγωνιστεί απλά και σε Νίκη και σε Ολυμπιακό Βόλου, αλλά είχε και διαφορετικές θητείες και στις δύο ομάδες, δημιουργώντας το δικό του ιδιότυπο ρεκόρ…


«Επίσης έχω παίξει εναντίον της Νίκης Βόλου και ως… Λαρισαίος» θυμάται γελώντας ο Γιώργος Παρασκευάς, έχοντας υπάρξει μέλος του ΓΣ Αμπελώνα Λάρισας (την περίοδο 2010-11) και φυσικά έχει παίξει εναντίον της κάθε ομάδας όντας μέλος της άλλης.

Η πορεία άρχισε την περίοδο 2001-02 από τη Νίκη στη Γ’ Εθνική, αγωνιζόμενος με τους «κυανόλευκους» στη συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι και την περίοδο 2008-09, πέρα από αυτήν του 2005-06 που η ομάδα είχε υποβιβαστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Στην πρώτη τοπική κατηγορία ξεκίνησε η πορεία του στον έτερο πόλο του Βόλου, στον Ολυμπιακό, την περίοδο 2015-16, με τον Γιώργο Παρασκευά να μένει εκεί για τρεις σεζόν. Τελείωσε όμως εκεί; Φυσικά όχι!

Επιστροφή στη Νίκη Βόλου για την αγωνιστική χρονιά 2019-20 και πάλι Γ΄ Εθνική, και την επόμενη και πάλι στον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι και το τελευταίο πρωτάθλημα (2021-22). Δύο διαφορετικές θητείες σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις της ίδιας πόλης!

Οι χρονιές βγαίνουν περισσότερες στη Νίκη Βόλου (εννέα έναντι πέντε στον Ολυμπιακό Βόλου), με τον ίδιο τον παίκτη να τονίζει ότι, και οι δύο είναι τεράστιοι σύλλογοι, με μεγάλη ιστορία, παράδοση και παρουσία στον χώρο του μπάσκετ. «Συνεργάστηκα πάντοτε με σεβασμό και επιτυχία με τις εκάστοτε διοικήσεις και πάντα είχα τις καλύτερες σχέσεις και με τις δύο ομάδες. Γι’ αυτό και πάντοτε οι πόρτες ήταν ανοιχτές για εμένα σε αυτές τις δύο ομάδες» σημειώνει εξάλλου.

«Στη Νίκη ανδρώθηκα, είχα παραστάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων και είχα την τύχη να παίξω αντίπαλος με παίκτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε διεθνές επίπεδο. Έπαιξα απέναντι σε Πρίντεζη (Ολυμπιακό), Σχορτσιανίτη (Ηρακλή), Σλούκα (έπαιζε στον Μαντουλίδη τότε), και Τσαϊρέλη (Απόλλων Καλαμαριάς) και γενικά ήμουν σε ηλικία που ωρίμασα μπασκετικά» θυμάται. «Από την άλλη, στον Ολυμπιακό, την 1η χρόνια που πήγα, ήμουν πλέον πιο έμπειρος και έβαζα στόχους» συμπληρώνει.

Όσον αφορά τα ντέρμπι του Βόλου; «Πάντα είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό το να παίζουν αντίπαλοι αυτές οι δύο ομάδες και ήταν χαρά για μένα να παίρνω μέρος σε τέτοια παιχνίδια. Είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά» καταλήγει, ενώ πλέον ετοιμάζεται να πάρει μέρος τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική με μία άλλη βολιώτικη ομάδα, την Ανόρθωση!

Πηγή: EOK e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This