Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κούση

Ο Παναθλητικός Συκεών είναι ένας αθλητικός σύλλογος που την τελευταία 10ετία έχει γίνει γνωστός για τις επιτυχίες σε επίπεδο κοριτσιών. Για τους «ειδικούς» της Θεσσαλονίκης δεν είναι σίγουρα μόνο αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει!

Το «πειρατικό», όπως αρέσει να τους αποκαλούν στις Συκιές, είναι μια πολύ μεγάλη αθλητική κοιτίδα που στεγάζεται στο βορειότερο και πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό κάστρο της πόλης, το Επταπύργιο.

Γιατί «πειρατικό»; Γιατί ξεκίνησε δειλά δειλά να κολυμπάει σε βαθιά νερά και να αναπτύσσεται σε μια περιοχή όπου υπήρχαν ιστορικές ομάδες της πόλης. Πολύ σύντομα έγινε ο σημαντικότερος πρεσβευτής του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών όσον αφορά στο μπάσκετ.

Οι επιτυχίες του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα «ζωής» τα λένε… όλα: 6 πρωταθλήματα νεανίδων και κορασίδων Θεσσαλονίκης, 1 πανελλήνιος τίτλος, 3 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, 25 κορίτσια στις Εθνικές Ομάδες είναι αυτά που ίσως να είναι και ευρέως γνωστά.

Αυτό όμως που για τους διοικούντες του συλλόγου έχει μείζονα σημασία είναι ότι ο σύλλογος σήμερα έχει μια από τις πλέον σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές ακαδημίες της χώρας με περίπου 350 παιδιά, με ισότιμη ανάπτυξη αγοριών (170) και κοριτσιών (180) και με ένα ισχυρό αθλητικό και κοινωνικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Το τελευταίο έτος μάλιστα, έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή πρόοδο και στα αναπτυξιακά τμήματα αγοριών και είναι κάτι το οποίο ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη της γενικότερης άρτιας λειτουργίας του συλλόγου.

Κι αν κάποιος περάσει μια βόλτα από το ιστορικό Επταπύργιο, θα αντιληφθεί αμέσως ότι στην κορυφή του δεσπόζει το μπάσκετ. Σε ένα γήπεδο-στολίδι το οποίο οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν βάλει παντού τις πινελιές τους (πρόσφατα αποκτήθηκε και απινιδωτής).

Με ένα τεχνικό επιτελείο 12 καταρτισμένων προπονητών. Με γυμναστές και επιστημονικούς συνεργάτες σε κάθε τμήμα του συλλόγου. Και με πλήθος δράσεων για όλα τα παιδιά όπως π.χ. εκδρομές σε αγώνες Euroleague, ειδικά αναπτυξιακά camp, personal training, κατασκήνωση κ.ά.

Διακρίσεις παντού, σε αγόρια και κορίτσια

Οι «τύχες» του συλλόγου εντός των τεσσάρων γραμμών έχουν ανατεθεί από το καλοκαίρι στον Φοίβο Γυμνόπουλο ο οποίος θεωρείται από τους πλέον εξειδικευμένους σε προγράμματα αναπτυξιακών ηλικιών. Τα αποτελέσματα ήδη είναι εντυπωσιακά. Η γυναικεία ομάδα που αποτελείται από 9 νεανίδες του συλλόγου, διαγράφει εντυπωσιακή πορεία και θεωρείται το φαβορί για την άνοδο στην Α1 Γυναικών.

Οι νεανίδες κατέκτησαν πρόσφατα το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ και έχουν υψηλές βλέψεις στο επερχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι παίδες προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα τελικά της Θεσσαλονίκης. Παμπαίδες και παγκορασίδες διαγράψουν εξαιρετικές παρουσίες.

Γυμνόπουλος: «Είμαστε περήφανοι, αλλά η δουλειά συνεχίζεται»

Για τον ίδιο τον coach Φοίβο Γυμνόπουλο, παρά την μεγάλη ικανοποίηση, ο στόχος είναι ένας: «Καμαρώνουμε την πορεία των ομάδων μας. Είμαστε όμως περήφανοι γιατί βλέπουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας να εξελίσσονται και να «μεγαλώνουν» σωστά. Με σεβασμό στο μπάσκετ και κυρίως με προσαρμογή στις σύγχρονες εκφράσεις αυτού. Και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», μας λέει χαρακτηριστικά.

Πολλοί μιλούν για την οργάνωση η οποία, κόουτς, σας χαρακτηρίζει…

«Είναι γεγονός. Στο Επταπύργιο, συναντάς κάτι πρωτόγνωρο σε επίπεδο οργάνωσης. Είναι πολυτέλεια για το μπάσκετ ένας τέτοιος σύλλογος ο οποίος μάλιστα έχει διατηρήσει στο ακέραιο το οικογενειακό κλίμα και δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα παιχνίδια μας το γήπεδο του Επταπυργίου είναι γεμάτο από νεαρά παιδιά και γονείς. Σίγουρα στα κορίτσια υπήρχαν σημαντικές βάσεις. Άλλωστε ο σύλλογος αποτελεί και τον «αιμοδότη» των μικρών Εθνικών ομάδων.

Στην γυναικεία ομάδα ωστόσο που πρωτοπορεί στην Α2, πρωταγωνιστούν τα δικά μας νεαρά κορίτσια. Και στις ακαδημίες κοριτσιών γίνεται εξαιρετική δουλειά και είναι κάτι το οποίο θα γίνει αντιληπτό σύντομα. Στα δε αγόρια, είμαι πραγματικά περήφανος για την μεγάλη πρόοδο αλλά και τις βάσεις που έχουν μπει για ένα λαμπρό μέλλον. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This