Επιλογή Σελίδας

Σπάνια το ποδόσφαιρο παρέχει τέτοιες γεμάτες ζωντάνια ιστορίες, όπως αυτό που συνέβη στο επαγγελματικό ντεμπούτο του Κοσμίν Λάμπρου! Ο 18χρονος έκανε την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση φορώντας ένα προσθετικό χέρι!

Ηταν το δέκατο λεπτό της παράτασης ανάμεσα στην Πετρολούλ και την Μιοβένι για το κύπελλο Ρουμανίας και στο Stadionul Ilie Oană ο κόσμος σηκώθηκε να χειροκροτήσει. Στο ματς έμπαινε ως αλλαγή ο Λάμπρου! Η ιστορία του μικρού συγκλονίζει και είναι μάθημα για σεμινάριο σε όλες τις σχολές. Θέληση για ζωή, δίψα για ποδόσφαιρο και πάθος για διάκριση, ήταν οι σύμμαχοι του για να φτάσει σε αυτή τη στιγμή! Οι συμπατριώτες του έγραψαν: «Ο Λάμπρου γεννήθηκε για να παίξει ποδόσφαιρο».

Στις ακαδημίες της Πετρολούλ μπήκε στα τέσσερα του χρόνια και πρότυπο ήταν ο πατέρας του, επιθετικός με καριέρα σε Μέταλ, Πράχοβα, Πλοϊέστι. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη κι ένα τρομερό ατύχημα μπήκε τεράστιο εμπόδιο στο όνειρο για επαγγελματική καριέρα. Γύριζε μαζί με τους φίλους του από την προπόνηση, ήταν στο πεζοδρόμιο, όταν ο οδηγός φορτηγού έχανε τον έλεγχο και κατευθυνόταν στο μέρος του. Ο Κοσμίν κρύφτηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο. Το φορτηγό έπεσε εκεί και του συνέθλιψε το χέρι.

1-6

«Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή του ατυχήματος. Ενιωσα έναν τρομερό πόνο, αλλά δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Με έβγαλαν από το αυτοκίνητο και διακομίσθηκα στο νοσοκομείο. Είμαι τυχερός γιατί οι γιατροί κινήθηκαν άμεσα, θα μπορούσα να είχα χάσει ολόκληρο το αριστερό χέρι. Ηταν θαύμα για μένα πως με ανέλαβε η χειρουργός, Οτίλια Ρακασάν. Δεν την ξεχνάω ποτέ και θα την ευγνωμονώ σε όλη μου τη ζωή. Εχασα τον καρπό μου. Ήμουν 45 ημέρες στην εντατική, χωρίς να μπορώ να κινηθώ. Κάθε φορά που κοιτάζω αυτή την ουλή θυμάμαι τις εφιαλτικές στιγμές. Αλλά ακόμα κι έτσι δε σταμάτησα να ονειρεύομαι. Κάθε φορά που έπεφτα και δυσκολευόμουν να σηκωθώ έλεγα πως έπρεπε να συνεχίσω» τονίζει ο Λάμπρου.

Ο Αλεσάντρο Ζανάρντι, ο πιλότος της F1 που έχασε τα πόδια του σε ατύχημα ήταν ο άνθρωπος που έδωσε… ελπίδα στον Λάμπρου. Ο Ιταλός βοήθησε αθλητές να τοποθετήσουν προσθετικά μέλη για να μη χάσουν το όνειρό τους. Η οικογένειά του δαπάνησε αρκετά για το ταξίδι στην Ιταλία, αφού δεν ήθελε ο Κοσμίν να απολέσει την ελπίδα του. «Εμαθα να πέφτω και πιστέψτε με δε βοήθησε κανείς να σηκωθώ. Εμαθα πως το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τους δυνατούς, οπότε έπρεπε να πολεμήσω. Η μάχη για τη ζωή δεν τελειώνει ποτέ!» καταλήγει. Ο μικρός τρέλαινε κόσμο στις ακαδημίες με την Πετρολούλ, σκόραρε σε μια σεζόν 35 φορές και φυσικά τα μάτια των σκάουτ ήταν στραμμένα πάνω του.

Στη ζωή του Λάμπρου υπάρχουν αρκετά πρότυπα, κι ανάμεσα σε αυτά είναι ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ, ο Ρασβάν Λουτσέσκου! Το 2014 ο Ρουμάνος κόουτς ήταν αυτός που εισηγήθηκε την άνοδο του μικρού στη μεγάλη ομάδα. Καθημερινές προπονήσεις με τους Ανδρες κι αρκετές συμβουλές για το τι πρέπει να αλλάξει στο παιχνίδι του. Ο Λουτσέσκου αποχώρησε μέσα στη χρονιά εξαιτίας της διοικητικής ανυπαρξίας, όμως είχε προλάβει να δώσει στον Λάμπρου εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον! Ο Κοσμίν δε θέλησε να αλλάξει ομάδα, παρά την πτώχευση, την αφερεγγυότητα των ιδιοκτητών. Η έλλειψη επενδύσεων τον πείσμωσε, ο ίδιος δε δέχθηκε προτάσεις από άλλες ομάδες, καθώς έμεινε εκεί όπου τον πίστεψαν!

VLAD4281.jpg

Αγαπημένος του κόουτς ο Λουτσέσκου, λατρεύει τον Λιονέλ Μέσι, θα ήθελε να παίξει στη Ντόρτμουντ, τρελαίνεται για την ταινία «American Sniper», πίτσα και coca cola στο μενού όταν το επιτρέπει ο κόουτς!

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two