Επιλογή Σελίδας


Με συγκομιδή δέκα μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο U20 στην Παραλία Κατερίνης. Μία ημέρα μετά την αντίστοιχη διοργάνωση των Παίδων και των Κορασίδων η Ελλάδα αύξησε τα μετάλλια της, καθώς συνολικά μέτρησε 6 ασημένια και 4 χάλκινα.

Συγκεκριμένα οι Έφηβοι ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην ομαδική βαθμολογία έχοντας 58 βαθμούς. Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν με 95 βαθμούς και ακολούθησε η Μολδαβία με 37.

Στην κατηγορία των 90 κιλών το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Άγγελος Κούκλαρης, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Κωσταντίνος Τσκανάκης, με τον Οδυσσέα Ισαακίδη να πλασάρεται στην τέταρτη θέση.

Παράλληλα, στα +90 κιλά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γκίβι Μπλιάτζε, με το χάλκινο μετάλλιο να καταλήγει στον Αχιλλέα Χρυσίδη. Τέταρτος στην ίδια κατηγορία ήρθε ο Ραφαήλ Γκίρνης.

Από εκεί και πέρα, στα 80 κιλά ο Γιώργος Κοτανίδης ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του 6ος, με τον Ρολάν Αρντάσεφ να καταλήγει στην 8η. Επίσης, στα 70 κιλά ο Δημήτρης Νουρλόγλου πήρε την 6η θέση.

Στις Νεάνιδες αντίστοιχα η Ελλάδα πήρε την δεύτερη θέση με 55 βαθμούς, έχοντας μπροστά της τη Γαλλία με 70, την ώρα που στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ουκρανία με 55.

Η Δροσούλα Τζιανακοπούλου στην κατηγορία των 70 κιλών, μετά το χρυσό που κατέκτησε την Πέμπτη (7/7) στο Ευρωπαϊκό των Κορασίδων, φόρεσε στο στήθος της και το ασημένιο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των Νεανίδων.

Στα +70 κιλά τη δεύτερη θέση πανηγύρισε η Ελένη Χρυσικάκη, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Στέλλα Χριστίνα Σκαμπαρδώνη. Χάλκινο μετάλλιο έφερε και η Σοφία Περδίκη στα 60 κιλά.

Συνολικά η Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων κέρδισε 16 μετάλλια!

Η δράση στην Παραλία συνεχίζεται και κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου με την Κατερίνη να φιλοξενεί την τέταρτη στάση του Beach Wrestling World Series.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This