Επιλογή Σελίδας

Ο αγώνας ειδικά στο 1ο σετ, είχε πολλές μονομαχίες με τους 2 τενίστες να μοιράζουν όμορφο θέαμα. Ο Ruud κατάφερε να κλείσει τον αγώνα με 7-5, 6-3 και να στεφθεί βασιλιάς της Βαρκελώνης για 1η φορά στη καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε το κακό σερί στους τελικούς των τουρνουά της σειράς ATP 500, σημειώνοντας την 11η ήττα του, ενώ αυτός ήταν ο 4ος χαμένος τελικός στο Barcelona Open.

Το 1ο σετ ξεκίνησε με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει break στο 1ο μόλις game, και εν συνεχεία να παίρνει μια διαφορά διαμορφόντας το σκορ σε 3-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ruud ήταν πιο σταθερός και βελτιωμένος, βάζοντας μεγαλύτερη πίεση στον Έλληνα τενιστα.

Ο Νορβηγός κατάφερε στο 6ο game να κάνει το break back και στο τέλος κάνει τη διαφορά και να παίρνει αυτός το σετ με 7-5 σε 52 λεπτά σκληρής μάχης.

Στο 2ο σετ ο Ruud με κεκτημένη ταχύτητα, άσκησε μεγάλη πίεση στον Τσιτσιπά από το ξεκίνημα. Έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά στο 4ο game, προηγήθηκε με 4-1 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ την διαφορά, ολοκληρώνοντας το σετ με 6-3.

Ο αγώνας κράτησε συνολικά 1 ώρα και 31 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Ruud έναντι του Τσιτσιπά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μια εβδομάδα μετά τη νίκη του Έλληνα τενίστα στον τελικό του Monte-Carlo με το εντυπωσιακό 6-1, 6-4.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε για 29 φορά σε τελικό στη καριέρα του, σημειώνοντας την 18η ήττα του.

Πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό της Βαρκελώνης, γνωρίζοντας την ήττα από τον Carlos Alcaraz, ενώ έχει βρεθεί ακόμα 2 φορές στον τελικό της Καταλανικής πόλης, το 2018 και το 2021, χάνοντας από τον Rafael Nadal.

Για τον Ruud αυτός ήταν ο 22ος τελικός στη καριέρα του, κερδίζοντας τον 11ο τίτλο του. Στα τουρνουά της σειράς ATP 500 στέφθηκε για 1η φορά πρωταθλητής, μετρώντας μέχρι στιγμής έναν χαμένο τελικό.

Στην παγκόσμια κατάταξη δεν θα υπάρξουν διαφορές για τους 2 τενίστες, καθώς ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει στο Νο.7 και ο Νορβηγός στο Νο.6

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This