Επιλογή Σελίδας

Του Αντώνη Καρπετόπουλου

Παράλληλα με την έναρξη του Τσάμπιονς λιγκ, είχαμε και τα πρώτα παράπονα για τις αλλαγές του format – παράπονα που έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιπλέον παιγνίδια. Στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της πρεμιέρας της Ρεάλ Μαδρίτης στην διοργάνωση ο προπονητής της Βασίλισσας Κάρλο Αντσελότι είπε πως «αν τα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου δεν συνειδητοποιήσουν ότι οι τραυματισμοί των παικτών προκύπτουν από την υπερφόρτωση των αγώνων, έχουμε πρόβλημα». Υπήρξε μάλιστα και πολύ κατατοπιστικός ο Αντσελότι σε ό,τι αφορά την δυσκολία της προετοιμασίας των ομάδων, ειδικά τα καλοκαίρια που υπάρχουν τελικά διοργανώσεων Εθνικών ομάδων, όπως το Euro ή το μουντιάλ. «Κάποτε είχαμε πέντε εβδομάδες το καλοκαίρι για να δουλέψουμε με τους παίκτες και να τους προετοιμάσουμε σωματικά για τη σεζόν. Φέτος στην Ρεάλ είχαμε τους παίκτες στις 9 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς πρωταθλήματος. Σήμερα ολοκληρώνονται πέντε εβδομάδες δουλειάς. αλλά αυτές τις μέρες δεν μπορώ να πω πως αυτό που κάναμε λέγεται «καλοκαιρινή προετοιμασία» διότι σε αυτές τις πέντε εβδομάδες έχουμε παίξει ήδη έξι παιχνίδια». 

Και στεφτείτε ότι η Βασίλισσα δεν είχε να δώσει και καλοκαιρινά προκριματικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

 https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2021/02/alisson-768x461.jpg

Ο Αλισον και ο Ρόντρι

Ανάλογα παράπονα έκανε και ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Αλισον. Όταν πριν το ματς Μίλαν – Λίβερπουλ ρωτήθηκε για το νέο format του Τσάμπιονς λιγκ ο Βραζιλιάνος είπε πως του φαίνεται υπέροχο για τους ποδοσφαιρόφιλους, που θα δουν περισσότερα ματς από πέρυσι και μεταξύ διαφορετικών ομάδων, αλλά ένα πραγματικό βασανιστήριο για τους ποδοσφαιριστές. «Ολοι οι παίκτες μιλάμε μεταξύ μας για το πόσο σκληρό έχει γίνει το ετήσιο πρόγραμμα. Πολλοί από ματς έχουν ήδη μιλήσει και δημόσια γι’ αυτό και πρέπει να ακουστούμε. Πρέπει να καθίσουμε και να καταλάβουμε πού πηγαίνει το ποδόσφαιρο. Αλλά από αυτά που βλέπω εμάς τους ποδοσφαιριστές δεν μας ρωτά κανείς για τίποτα» είπε.  «Δεν αρκεί να προσθέτεις παιχνίδια και να σχεδιάζεις διοργανώσεις: αν θες να διοικείς το ποδόσφαιρο πρέπει να ακούς και τους ποδοσφαιριστές και να κατανοείς τις ανάγκες τους. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο μας ποδόσφαιρο, αλλά αν είμαστε κουρασμένοι, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε όπως θέλουμε. Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος με αυτά που βλέπω. Δεν ξέρω αν με αυτές τις αλλαγές θα δούμε ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο γιατί σίγουρα δεν γίνονται για το όφελος των παικτών» είπε.

 https://www.ant1live.com/sites/default/files/styles/main/public/2024-04/%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9.jpg?itok=yb_hxSMK

Ιδια ακριβώς και τα παράπονα του Ρόδρι, που πέρυσι με την Μάντσεστερ Σίτυ και την Εθνική Ισπανίας έκανε ρεκόρ συνεχόμενων παιγνιδιών. Μάλιστα δεν διαμαρτυρήθηκε απλά, αλλά έκανε και πρόβλεψη πως σύντομα θα υπάρξει και οργανωμένη διαμαρτυρία από την πλευρά των παικτών.  «Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε, είναι εύκολο να το καταλάβουμε και είναι κάτι που μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η άποψη του Ρόδρι ή του οποιουδήποτε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, θα υπάρξει μια στιγμή που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε», τόνισε ο Ισπανός. «Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι το να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια σε μια σεζόν είναι υπερβολικό. Δεν γίνεται. Μεταξύ 40 και 50 αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από αυτό έχεις πτώση γιατί είναι απίθανο να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φέτος μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 80 αγώνες, δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πάρα πολλοί και κάτι πρέπει να αλλάξει» είπε.

Διαγράψτε τα όλα

Ανάλογες ενστάσεις για το υπερβολικό των αγώνων έχει κάνει και η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro). Εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει πως το νομικό της επιτελείο δουλεύει πάνω στην πιθανότητα καταγγελίας της απόφασης της UEFA να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων και έχει εξαγγείλει πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις.

Και τώρα που τα διαβάσατε αυτά διαγράψτε τα. Όχι γιατί δεν ισχύουν, αλλά γιατί γίνονται από ανθρώπους που είναι μεγάλοι υποκριτές. Και που τα λένε μεν αυτά για να τα βγάλουν από μέσα τους, γιατί όντως τους απασχολούν, αλλά που δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα για να αλλάξει κάτι.  Είτε το κάνουν ψάχνοντας δικαιολογίες για την συνέχεια, είτε απλά γιατί τους αρέσει να είναι στο κέντρο της προσοχής κερδίζοντας συμπάθειες ως διαμαρτυρόμενοι.

 https://i0.wp.com/sportsking.gr/wp-content/uploads/2022/05/antseloti2.jpg?fit=1024%2C621&ssl=1

Μπόνους για τα πάντα

Ο Αντσελότι έχει καταλάβει ότι οι απαιτήσεις από αυτόν φέτος στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι εξωπραγματικές: η Βασίλισσα δεν έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα και απλά προετοίμασε το πράγμα για την συνέχεια. Αν όλα πάνε καλά, έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, παρά τις δυσκολίες στην προετοιμασία, αν δεν πάνε φταίει το βαρύ πρόγραμμα. Ο Αντσελότι δουλεύει στην Ρεάλ Μαδρίτης που δεν έχει ακόμα παραιτηθεί από την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σουπερλίγκ που αν γινόταν, θα είχαμε ακόμα πιο πολλά ματς! Προφανώς στον πρόεδρο Πέρεθ δεν θα εξέφραζε ποτέ τις αντιρρήσεις του.

Ακόμα μεγαλύτεροι υποκριτές είναι οι παίκτες. Η δύναμη τους σήμερα είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Τα συμβόλαια που υπογράφουν προβλέπουν μπόνους για τα πάντα. Κανείς ποτέ ωστόσο δεν ζήτησε να μπει στο συμβόλαιό του όρος που να προβλέπει ένα μέγιστο αριθμό παιγνιδιών. Κι όσοι μένουν εκτός παιγνιδιών από τους προπονητές τους γιατί μοιάζουν κουρασμένοι και δεν πρέπει να δώσουν 80 ματς, που λέει κι ο Ρόντρι, κάνουν μόνο μούτρα…

Οι μεγάλοι υποκριτές

Τα ποσά είναι τεράστια

Οσο οι ομάδες διεκδικούν περισσότερα έσοδα, τόσο θα μεγαλώνει ο αριθμός των αγώνων. Φέτος οι 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase του Τσάμπιονς λιγκ θα μοιραστούν το αστρονομικό ποσό των 2.437 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 670 εκατομμύρια ευρώ από αυτά είναι τα εγγυημένα ποσά για τις 36 ομάδες της League Phase. Τα 914 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στις ομάδες ανάλογα με τους βαθμούς που θα κερδίσουν. Και τα εναπομείναντα 853 εκατομμύρια θα μοιραστούν με βάση τα χρήματα που οι τηλεοράσεις των χωρών έχουν πληρώσει για να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης. Ο Πέρεθ λέει πως αυτός εξασφάλισε αυτά τα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Κι ο προπονητής του γκρινιάζει γιατί μεγάλωσε ο αριθμός των αγώνων. Δεν υπάρχει δυστυχώς Χρυσή Μπάλα υποκρισίας…

Πηγή: Karpetshow

Pin It on Pinterest

Shares
Share This