Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε για 1η φορά τον επικίνδυνο και φορμαρισμένο Aleksandar Kovacevic, αλλά ήταν σοβαρός όποτε χρειάστηκε και πήρε τη νίκη με 7-6 (1), 6-3, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ημιτελικούς του Los Cabos Open.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.2 στο ταμπλό και υπερασπιστής του τίτλου στο Λος Κάμπος, δεν είχε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς και ο Kovacevic το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να κάνει break πολύ νωρίς και να προηγηθεί με 3-0.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ είχε και 2 ευκαιρίες για να κάνει 2ο συνεχόμενο break και να περάσει μπροστά με 4-3. Ο Kovacevic ωστόσο απέτρεψε το break και γέμισε αυτό το σετ, υπερασπιζόμενος ως το τέλος το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς πάντως κατάφερε να το κερδίσει το σετ στο tie-break, όπου ήταν πολύ καλός, έχασε μόνο έναν πόντο και αυτόν με διπλό λάθος και δεν άφησε δηλαδή τον Αμερικανό να κερδίσει κανέναν πόντο ουσιαστικά.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος είχε τον έλεγχο και πιστοποίησε την ανωτερότητά του και με ένα break στο 2ο σετ, που τον έβαλε μπροστά με 4-2. Ο Kovacevic δεν το έβαλε κάτω και απείλησε για το break back, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points στο επόμενο game, για να κάνει το 5-2, μην αφήνοντας όλη τη δουλειά που έκανε προηγουμένως να πάει στράφι.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μπόρεσε να γίνει απειλητικός ο Αμερικανός, με τον Στεφ να κρατάει εύκολα με love το σερβίς του στο 9ο game και να φτάνει στο τελικό 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το 6 στα 6 στο Λος Κάμπος, όπου παραμένει αήττητος, ενώ έκλεισε ραντεβού με τον Casper Ruud, σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τα ημιτελικά.

Στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών, ο Ruud είχε κερδίσει τον Nuno Borges με 6-3, 6-2. Κάνει πολύ καλό τουρνουά ο Νορβηγός, ο οποίος έχει χάσει μόλις 6 games σε 2 αναμετρήσεις.

Ο αγώνας με τον Τσιτσιπά θα είναι ο πρώτος από τους δυο ημιτελικούς και θα ξεκινήσει στις 04:00 τα ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα (COSMOTE SPORT 6HD). Θα είναι η 3η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους στο tour, έχοντας από 2 νίκες, ενώ θα είναι η 1η από τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή στα 2,5 τελευταία χρόνια.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This