Επιλογή Σελίδας

Καθόλου εύκολο μεσημέρι δεν είχε η Μαρία Σάκκαρη στην έρημο της Καλιφόρνιας, κατόρθωσε όμως να ξεπεράσει τις δυσκολίες που της έβαλε η 19χρονη Diana Shnaider και να φτάσει στη νίκη με 5-7, 6-4, 6-0, μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη νέα σελίδα που γύρισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία εδώ και μερικές ημέρες συνεργάζεται με τον David Witt, τον άλλοτε προπονητή των Venus Williams και Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει εξαιρετική παράδοση στο Indian Wells ούσα φιναλίστ το 2022 και ημιφιναλίστ το 2023, βρέθηκε πίσω με 1-3 και με 2-5 στο 1ο σετ σήμερα. Παρότι κατάφερε να αντιδράσει, σβήνοντας 5 set points σε 3 διαφορετικά games για να τα κερδίσει και να ισοφαρίσει σε 5-5, η Shnaider τελικά έκανε δικό της το σετ, καθώς δημιούργησε νέες ευκαιρίες στο 12ο game και στο 8ο set point της συνολικά το κατέκτησε τελικά με 7-5.

Ήταν μια πολύ απογοητευτική εξέλιξη για την Ελληνίδα παίκτρια, που είχε και break point για να περάσει μπροστά με 6-5 και να φέρει τούμπα το σετ. Δεν πτοήθηκε ωστόσο, παρότι συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν είδε το 1-1, 15-40 να γίνεται 2-1 υπέρ της Ρωσίδας.

Η Shnaider υπερασπίστηκε το σερβίς της μέχρι και το 3-2, στο 7ο game τελικά και μετά από μάχη με 4 ισοπαλίες και 2 χαμένα break points, ήρθε τελικά το πολύ σημαντικό break για τη Σάκκαρη, που την έβαλε σε θέση οδηγού στο 2ο σετ, στο 4-3.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου η Μαρία, η οποία δυσκολεύτηκε λίγο αλλά κράτησε το σερβίς της μετά από 2 ισοπαλίες για να κλείσει το σετ στο 10ο game (6-4), ενώ κυριάρχησε κατά κράτος στο 3ο σετ, στο οποίο η Shnaider δεν είχε τη δυνατότητα να παραμείνει στον ίδιο ρυθμό.

Με 3 συνεχόμενα break, 6 συνεχόμενα games και κερδίζοντας ουσιαστικά τα 10 από τα 11 τελευταία games του αγώνα, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή με ένα bagel, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Στον 3ο γύρο του Indian Wells, τη Δευτέρα, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Caroline Garcia, που λίγο νωρίτερα κέρδισε τη Viktoriya Tomova με 6-1, 3-6, 6-3.

Θα είναι η 7η συνάντηση των δυο παικτριών, που μοιράζονται τις νίκες στις 6 προηγούμενες (3-3). Το 2023 είχαν αναμετρηθεί 3 φορές, με τη Σάκκαρη να κερδίζει την Garcia στην Ντόχα και στη Γουαδαλαχάρα και τη Γαλλίδα να παίρνει τη ρεβάνς στο Τόκιο.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This