Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Σε ένα παιχνίδι που ο Αρης τελείωσε με 22 τελικές στην εστία και 1.6 xgoals δεν κατάφερε να σκοράρει και έχασε από τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που τον απασχολεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς η βαθμολογική απώλεια είναι ανώδυνη, μιας και ο Αρης δεν μπορεί να βελτιώσει, ούτε να χειροτερέψει τη βαθμολογική του θέση στα πλέι οφ.

Η ουσία είναι στα συμπαράσματα που έβγαλε ο Ακης Μάντζιος, βλέποντας τους παίκτες του μετά από ένα κακό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, να διορθώνουν και την νοοτροπία τους, αλλά και την αγωνιστική τους εικόνα και να παίζουν εξαιρετικά, αλλά να μην σκοράρουν.

Στον τελικό τα λάθη δεν συγχωρούνται

Το ματς στο Βικελίδης ήταν μια προσωμοίωση του μεγάλου τελικού (όταν και όποτε οι σοφοί του ελληνικού ποδοσφαίρου ορίσουν έδρα και ημερομηνία), εκεί όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται. Ο Αρης μετρήθηκε κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που καίγονταν για τους βαθμούς και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν άξιζε την ήττα.

Τελείωσε το παιχνίδι με 22 τελικές στην εστία, είχε 10 στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε κάθε ματς παράγει 12 τελικές. Και όσο και αν το προσπάθησε δεν μπόρεσε να σκοράρει, όταν και στην κεφαλιά του Καρίμ, που πέρασε από το σώμα του σπουδαίου χτες Ντραγκόφσκι, βρέηθηκε ο Γέντβαϊ για να αποτρέψει την ισοφάριση.  Με 1.60 xgoals δεν βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν θα δεχόταν και γκολ αν δεν υπήρχε η γκέλα του Μπράμπετς.

Η αξιολόγηση του Μάντζιου

Ο Αρης έπεισε ότι στον τελικό μπορεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα ίσια, έχει και υλικό και ποιότητα και νοοτροπία, αλλά θα πρέπει να προσέξει τις λεπτομέρειες. Το ένα λάθος που μπορεί να κοστίσει, όπως έγινε και στον χαμένο τελικό του 2010 στο ΟΑΚΑ.

Ο Μάντζιος έχει χρόνο μπροστά να αξιολογήσει το παιχνίδι, θα παίξει ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού. Εχει βγάλει όμως από χτες χρήσιμα συμπεράσματα να αναλύσει και να προετοιμάσει την ομάδα του για το ματς της χρονιάς.

Πηγή: Sportday

Pin It on Pinterest

Shares
Share This