Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Καρύδα

Δύο οριακές ήττες αρκούσαν για να πάνε το ίδιο βράδυ και οι δύο ελληνικές ομάδες στο πολύ στριφνό και ελάχιστα φιλικό 1-2! Γράφαμε και πριν τους αγώνες νούμερο 3 ότι πολύ δύσκολα ομάδες που αποκτούν το πλεονέκτημα του 2-1 μένουν εκτός φάιναλ φορ.

Εχει συμβεί αλλά όχι με τέτοια συχνότητα αφού ως τώρα σε σύνολο 42 σειρών μόνο έξι φορές η ομάδα που ήταν πίσω με 1-2 έφερε τα πάνω κατω στη σειρά. Προφανώς και στην Ευρωλίγκα η έκφραση ‘’αυτό δεν γίνεται’’ έχει χάσει την αξία και τη σημασία της αφού έχουμε δει πολύ πιο…. μυστήρια να γίνονται πραγματικότητα.

Για παράδειγμα σε μια από αυτές τις έξι σειρές είδαμε κάτι που δεν είχαμε δει ποτέ και ελάχιστοι φαντάζονταν ότι μπορούσε να συμβεί. Πέρσι η Ρεάλ έχασε τους δύο πρώτους αγώνες και μάλιστα μέσα στην έδρα της αλλά σε μια σειρά που στιγματίσθηκε από τα χειρότερα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου. Κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 κάτι που ποτέ δεν είχε πετύχει ομάδα και μάλιστα έχοντας χάσει τα δύο πρώτα ματς εντός έδρας. Να λοιπόν που έγινε το….αδύνατο!

Άλλες πέντε φορές στο παρελθόν σειρές έχουν γυρίσει από το 1-2. Η πρώτη που το πέτυχε τη σεζόν 2008-09 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το format των best of five series ήταν η Μπαρτσελόνα στον εμφύλιο με τη Μπασκόνια. Το 2012 το κατάφερε ο Παναθηναϊκός που βρέθηκε πίσω με 1-2 και μάλιστα έπαιζε τέταρτο ματς στο Γιαντ Ελιάου κόντρα στην αποψινή του αντίπαλο τη Μακάμπι. Κέρδισε, έμεινε ζωντανός και πήρε την πρόκριση στον 5ο αγώνα μετά από μια δραματική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Το 2013 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη λάθος θέση. Κέρδισε μέσα στη Βαρκελώνη στον 2ο αγώνα τη Μπαρτσελόνα με ένα τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη σε αυτό που έμελλε να είναι η τελευταία εκτός έδρας νίκη του στα πλέι οφ μέχρι σήμερα! Αλλά παρότι έκανε το 2-1 στο ΟΑΚΑ έχασε τα δύο επόμενα ματς αδυνατώντας να σπάσει την άμυνα ζώνης του μετέπειτα προπονητή του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Ολυμπιακός το πέτυχε το 2017 μένοντας ζωντανός στον 4ο αγώνα στην Πόλη κόντρα στην Εφές, ενώ ένα χρόνο ανάλογο κατόρθωμα είχε καταγράψει  και ο νυν προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας γυρίζοντας ως κόουτς της Λοκομοτίβ Κούμπαν τη σειρά των πλέι οφ κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Απόψε τρεις ομάδες βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση: Οι δύο ελληνικές και η Μονακό. Η ιστορία λέει ότι όσες ομάδες γύρισαν από 1-2 έκλεισαν αμέσως μετά τη σειρά εντός έδρας. Κάτι που σημαίνει ότι αν ο Παναθηναϊκός κυνηγάει κάτι δύσκολο ο Ολυμπιακός κυνηγάει ακόμη μεγαλύτερο κατόρθωμα.

Όχι μόνο να μείνει ζωντανός και να φέρει τη σειρά στα ίσα αλλά αμέσως μετά να γίνει η πρώτη ομάδα που παίρνει πρόκριση εκτός έδρας σε 5ο αγώνα! Μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι σε πέμπτα παιχνίδια έχουν ένα στέρεο και ακτύπητο 18-0!!!!

Πηγή: Novasports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This