Επιλογή Σελίδας

Κάνοντας ένα καλό παιχνίδι, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Emma Navarro με 6-2, 6-4 και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της στις “16” καλύτερες του Dubai Tennis Championships.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, που μπήκε σ’ αυτό το ματς έχοντας ηττηθεί στα 3 προηγούμενα και έχοντας αμφιβολίες, κατάφερε να βγάλει πολύ καλά δείγματα και να δείξει ότι δεν έπαψε ποτέ να είναι μια ελίτ αθλήτρια, κερδίζοντας με ελεγχόμενο τρόπο την πολύ φορμαρισμένη Navarro, που αυτή την εβδομάδα ανέβηκε στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία, που υποχώρησε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης χθες, όμως άμεσα εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 10, τελείωσε το ματς με 16 winners και 21 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Αμερικανίδα μπόρεσε να πετύχει μόλις 5 winners, κάνοντας και 16 λάθη.

Στο 1ο σετ υπήρξε απόλυτος έλεγχος από τη Σάκκαρη, που προηγήθηκε με 2-0 και παρά την προσωρινά απάντηση της Navarro για το 2-2, κέρδισε τα 4 επόμενα games και έφτασε με άνεση στο 6-2 και την κατάκτησή του.

Και στο 2ο σετ ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 2-0 η Σάκκαρη, με τη Navarro να ισοφαρίζει εκ νέου σε 2-2. Από εκεί και έπειτα οι δυο τους αντάλλαξαν συνεχόμενα break, με τη Σάκκαρη πάντως να μην μένει ποτέ πίσω στο σκορ, αλλά και να μην καταφέρνει να ξεφύγει, αντιμετωπίζοντας κάποιες δυσκολίες στο σερβίς της.

Τελικά τις ξεπέρασε στο 8ο game, όπου κράτησε μετά από ώρα το σερβίς της και έκανε το 5-3. Στο 10ο game χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point, για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και να κάνει το 6-4, “σφραγίζοντας” την 1η νίκη της στο Ντουμπάι μετά από 4 αναμετρήσεις, έπειτα από 76 λεπτά στο court.

Θυμίζουμε πως αυτός ήταν και ο 1ος αγώνας της Σάκκαρη χωρίς τον Tom Hill, με τον οποίο σταμάτησε τη συνεργασία της μετά από 6 χρόνια, μετά και την ήττα της στην Ντόχα την περασμένη εβδομάδα.

H Σάκκαρη θα περιμένει τώρα την αναμέτρηση της Leylah Fernandez με την Jasmine Paolini, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This