Επιλογή Σελίδας

Του Αντώνη Καρπετόπουλου

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκαν την αναβολή του ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και προσπέρασαν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην βαθμολογία: η ΑΕΚ με δυο βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με ένα. Όταν και εφόσον γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ θα είναι υποχρεωμένος για να προσπεράσει να κερδίσει. Θα ήταν έτσι κι αλλιώς. Αλλά η γνώση των αποτελεσμάτων των άλλων διεκδικητών του βάζει λίγη πίεση για να κρατήσει την πρωτιά του. Πίεση θα έχει και ο Ολυμπιακός που σήμερα είναι στο – 6 από την ΑΕΚ και στο – 5 από τον ΠΑΟ με ένα ματς λιγότερο. Αλλά και με το μεγάλο πρέπει να το κερδίσει.     

Στοχευμένα για τον Πόνσε

Η ΑΕΚ έκανε δυο γιορτές για τα 100 της χρόνια: τη μια του Σάββατο με τους οπαδούς της και την άλλη χθες για τους οπαδούς της. Με εμφανέστατη διάθεση να διασκεδάσει τον κόσμο της η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με τον Αρη με σκοπό να δείξει ότι οι πρόσφατες μέτριες εμφανίσεις της στα play off είχαν να κάνουν με την πίεση του προγράμματος: ξεκούραστη και με την γνωστή της αγωνιστική ένταση έπαιξε το ποδόσφαιρο που πολλές φορές φέτος μας έχει δείξει στην Οpap Arena για περίπου 35 λεπτά. Αρκούσαν.

https://i0.wp.com/www.in.gr/wp-content/uploads/2024/04/6188059-1.jpg?resize=1080%2C721&ssl=1

Ο Ματίας Αλμέιδα διάλεξε τον Κάλενς αντί του Μουκουντί, κράτησε το 4-4-1-1 με την τετράδα Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον στα χαφ αφού η Σιμάνσκι ήνταν τιμωρημένος, έβαλε τον Τζούμπερ πίσω από το φορ κι έδωσε πάλι φανέλα βασικού στον Πόνσε. Η ΑΕΚ παίζοντας στοχευμένα για τον φορ της του έδωσε την δυνατότητα να πετύχει από κοντά δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο (στο 9΄και στο 14΄) και στις κατάμεστες εξέδρες έγινε πάρτι εορταστικό. Οποιος σκεφτόταν ότι με 2-0 είχε προηγηθεί και κόντρα στον ΠΑΟΚ έδιωχνε από το μυαλό του κάθε σκέψη ό,τι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις καθώς έβλεπε στο γήπεδο τον Αρη να υποφέρει με μια ενδεκάδα την οποία ο Μάντζιος που δεν έχει παρατάξει ποτέ. Ο Ρόουζ βρέθηκε βασικός αντί του Φαμπιάνο, αλλά οι μεγάλες εκπλήξεις ήταν άλλες. Νταρίντα, Μορόν, Τζούρασεκ και Μανού Γκαρσία έμειναν στον πάγκο για να ξεκινήσουν ο Ανσαριφάρντ, ο Παναγίδης, ο Φετφατζίδης και ο Ζουλ: ο Αρης ήταν για ένα ημίχρονο εντελώς ακίνδυνος κι εμφανώς ευχαριστημένος που έχανε μόνο με 2-0. Φέτος στα ματς με ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακό στην Αθήνα στο πρωτάθλημα έχει χάσει εύκολα, ίσως γιατί μένοντας μακριά από τις πρώτες θέσεις δεν έχει κίνητρο. Κι όταν στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν οι Νταρίντα, Μορόν και Βέλεθ και πάλι η ομάδα του Μάντζιου δεν ήταν ικανή να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα σε μια ΑΕΚ που απλά φρέναρε. Λογικό καθώς έχει να πάει και στη Θεσσαλονίκης: στο Βικελίδης φέτος δεν έχει κερδίσει σε κύπελλο και πρωτάθλημα και δεν θέλει ένα Αρη θυμωμένο μαζί της.           

Με Μπερνάρ ηγέτη και σκόρερ

Το ματς του Παναθηναϊκού με την Λαμία ήταν το πρώτο της αγωνιστικής και έμοιαζε σε πολλά με όλα τα προηγούμενα ματς των Πρασίνων στα play off. Ο ΠΑΟ κέρδισε με ανατροπή. Χάρισε πάλι στον αντίπαλό του (όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο) το γκολ με το οποίο αυτός προηγήθηκε. Δέχτηκε το 0-1 πολύ γρήγορα – πάλι πριν συμπληρωθεί το 10ο λεπτό. Και χρειάστηκε πάλι ένα μεγάλο ματς του Μπερνάρ για να φτάσει στη νίκη. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα αυτή την φορά ήταν εξαιρετικός και στα ενενήντα λεπτά του παιγνιδιού κι όχι σε ένα μόνο ημίχρονο όπως συνηθίζει.

Το γνωστό δώρο

Η Λαμία προηγήθηκε με ένα γκολ του Σλίφκα που αποτελεί δώρο του Κότσιρα που δεν βλέπει ότι ο παίκτης της Λαμίας είναι πίσω του και του δίνει την μπάλα. Γιατί ο ΠΑΟ συνηθίζει να χαρίζει ένα γκολ; Προφανώς γιατί η προετοιμασία της ομάδας από τον Τερίμ δεν αφορά τον αντίπαλο: υπάρχουν προπονητές όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που προσπαθούν στην διάρκεια της θεωρίας να πείσουν τους παίκτες τους ότι το ματς που έχουν μπροστά τους είναι δύσκολο και προπονητές όπως ο Τερίμ που προσπαθεί να βάλει στο μυαλό των παικτών του πως όλα εξαρτιόνται από αυτούς και μόνο. Ο ΠΑΟ μπαίνει χαλαρά, (ειδικά στα ματς της Λεωφόρου), γιατί κανείς δεν πιστεύει πως όλα είναι τελικοί κτλ. Αλλά κι αν τα γυρίζει αυτό οφείλεται στον ίδιο λόγο: το να βρεθεί πίσω στο σκορ δεν είναι λόγος πανικού – για τον προπονητή του όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όταν, όπως στο ματς με την Λαμία, κάνει κατοχή μπάλας και περιορίσει τα ρίσκα, μπορεί να γυρίσει κάθε παιγνίδι γιατί ξέρει τι να κάνει. Ο Τερίμ ξαναέβαλε βασικό τον Σπόραρ και επί της ουσίας είχε πίσω του τον Ιωαννίδη και στην πλάτη του Ιωαννίδη τρεις χαφ: τον Μπακασέτα, τον Τσέριν και τον Μπερνάρ. Ο Μπακασέτας είχε κι αυτός τις ευκαιρίες του (τουλάχιστον τρία σουτ από καλό σημείο), αλλά αυτή τη φορά σκόραραν οι άλλοι δυο απλά γιατί πατούσαν περιοχή. Ο Τσέριν ισοφάρισε στο 18΄με ωραίο σουτ κι ο Βραζιλιάνος έβαλε μπροστά τον ΠΑΟ στο 55΄με χτύπημα φάουλ για να ολοκληρώσει την δουλειά στο 87΄ κι ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε χάσει την ευκαιρία της βραδιάς. Ο κόσμος τον αποθέωσε και δικαιολογημένα.

https://i0.wp.com/www.sport24.gr/img/4007/10298897/697000/we1200/1200/bernard2.jpg?w=1080&ssl=1

Ο Μπερνάρ τιμά το συμβόλαιό του και μετά τον Ιωαννίδη, που χθες είχε κέφια αλλά φάνηκε να εγκλωβίζεται παίζοντας πίσω από τον Σπόραρ, είναι ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟ και με 9 γκολ και 9 ασίστ στο πρωτάθλημα είναι αυτός που έχει ανοίξει τις πιο πολλές κλειστές άμυνες. Κι αυτός που εμφανώς πιστεύει πως θα φύγει από την Ελλάδα ως πρωταθλητής.

Σούπερ κάμερες για άδεια γήπεδα

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν το Σάββατο και τα play out. Στο μόνο ματς που είχε πραγματικό ενδιαφέρον ο Παναιτωλικός κέρδισε την Κηφισιά με ένα γκολ του Μόνακο και την προσπέρασε στην βαθμολογία βάζοντας την σε μεγάλους μπελάδες. Ο Παναιτωλικός φοβόταν τον διαιτητή Διαμαντόπουλο πιο πολύ από την Κηφισιά κι όταν κατάλαβε πως αυτός δύσκολα θα κρίνει το ματς ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Εντυπωσιακή σίγουρα η απαγόρευση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση να πάρει ο Παναιτωλικός εισιτήρια: μπήκαν στα γήπεδα σούπερ κάμερες για να γεμίζουν οι τριγύρω πλαγιές, τα μπαλκόνια κτλ. Εστω κι εξ αποστάσεως ο κόσμος του Παναιτωλικού έδωσε το παρών: η νίκη στο μπαράζ είναι και λίγο δική του. Σε άλλες ειδήσεις της ημέρας σώθηκε οριστικά και τυπικά και ο Αστέρας Τρίπολης και έχασαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για παραμονή τα Γιάννινα – όλα αυτά είναι η συνέπεια του ματς που η ομάδα του Ράσταβατς κέρδισε με 0-1 στους Ζωσημάδες με ένα γκολ του Βαλβέρδε στις καθυστερήσεις. Ισόπαλα τα άλλα δυο ματς. Το Πανσερραϊκός – ΟΦΗ και στο Βόλος – Ατρόμητος τελείωσαν με το ίδιο σκορ: 2-2.  Καμία έκπληξη: όσο πιο αδιάφορα είναι τα ματς τόσο πιο μεγάλα τα σκορ.  Βροχή τα γκολ και τα εκατομμύρια που έλεγε και το αξέχαστο σποτ.

Πηγή: Κάρπετ Show

Pin It on Pinterest

Shares
Share This