Επιλογή Σελίδας

Του Δημοσθένη Γεωργακόπουλου

Την περσινή σεζόν, μετά τη δεύτερη αγωνιστική των play off, η υπόθεση-τίτλος είχε γίνει κούρσα για δύο. Φέτος, το πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό, τέσσερις αγωνιστικές (για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό πέντε) πριν το τέλος. Οι δύο πρώτοι, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός απέχουν μεταξύ τους μόλις ένα βαθμό, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός που ακολουθούν, έχουν και ένα ματς λιγότερο, στο οποίο ο καθένας ποντάρει για να φτάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Τελικά, αυτή την κούπα, ποιος θα την πάρει;

Θα την πάρει η ΑΕΚ:

Γιατί αυτό το ρόστερ και αυτός ο προπονητής έχουν το know-how. Και πέρσι, σε μία αντίστοιχη συγκλονιστική κούρσα των τεσσάρων, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να εκμεταλλευθεί το βάθος στο ρόστερ της και να κόψει πρώτη το νήμα. Πράγματι, η φετινή ΑΕΚ είναι πιο… γήινη και δε σκορπά τον τρόμο στους αντιπάλους, όπως έκανε πέρσι τέτοια εποχή, όμως η ταυτότητα που της έχει δώσει ο Αλμέιδα, σε συνδυασμό με τη χημεία και την ποιότητα της στο μεσοεπιθετικό κομμάτι την καθιστούν ως Νο1 φαβορί. Και σε περίπτωση νίκης επί του Παναθηναϊκού, την Τετάρτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε θα κάνει αποφασιστικό βήμα για το back to back. Τα προβλήματα τραυματισμών δε λείπουν, όμως ο Αλμέιδα έχει τόσες επιλογές, που σε κάθε ματς μπορεί να υπάρχει και διαφορετικός «ήρωας». Όπως έγινε με τον Άμραμπατ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και θυμηθείτε τους πανηγυρισμούς στο γκολ νίκης του Μαροκινού, για να καταλάβετε πόση συσπείρωση υπάρχει στην «Ένωση» αυτή τη στιγμή.

aek

Θα την πάρει ο Παναθηναϊκός:

Γιατί επιτέλους ο Φατίχ Τερίμ άφησε στην άκρη τους πειραματισμούς και κατέληξε σε ένα βασικό κορμό. Τα εκτεταμένα rotation, οι συνεχείς εναλλαγές σχηματισμών έχουν κάνει στην άκρη και τώρα που το πράγμα… καίει, ο Τούρκος τεχνικός έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει ως το τέλος. Το τελευταίο του «πείραμα» ήταν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε ακριβά. Από τότε μέχρι σήμερα, οι «πράσινοι» έχουν κάνει το 4/4 και είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα play off. Στα συν του «τριφυλλιού» είναι και το γεγονός πως πλέον Ιωαννίδης και Μπακασέτας συνεργάζονται με κλειστά μάτια, ο Μπερνάρ είναι ο… Μπερνάρ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός το 2022, ενώ ο Αράο αποτελεί τον παίκτη-κλειδί σε άμυνα και κέντρο. Αν σε όλα αυτά, υπολογίσει κανείς πως με τον Τερίμ στον πάγκο, η ομάδα έχει αποδώσει καλύτερα στα ντέρμπι, απ’ ότι με τις μικρότερες ομάδες, τότε οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν πως θα κόψουν πρώτοι το νήμα.

pao

Θα την πάρει ο ΠΑΟΚ:

Γιατί είναι η ομάδα που όταν βρίσκεται στα «σκοινιά» βρίσκει πάντα τρόπο να μένει ζωντανή. Γιατί αυτό το πνεύμα έχει εμφυσήσει στους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, να μην παραδίνονται ποτέ. Αυτή τη στιγμή, αν υπάρχει μία ομάδα που είναι στα κάτω της, τότε αυτή είναι ο «δικέφαλος του Βορρά». Μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, ήρθε και η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, για να ολοκληρώσει ένα «μαύρο» δεκαήμερο για την ομάδα. Κι όμως, αυτό κάνει πιο δυνατούς τους Θεσσαλονικείς και περισσότερο απρόβλεπτους. Κάθε φορά που όλοι είχαν… τελειωμένο τον ΠΑΟΚ, εκείνος αντιδρούσε. Και αυτό σκοπεύει να κάνει και τώρα, έχοντας για σύμμαχο το πρόγραμμα μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει παίξει ήδη σε Λεωφόρο, Φιλαδέλφεια και Καραϊσκάκη, περιμένοντας και τους τρεις ανταγωνιστές της στην Τούμπα από ‘δω και πέρα. Και όταν μια ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα, σίγουρα προτιμά να το κάνει μέσα στο γήπεδό της. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το γήπεδο είναι η Τούμπα.

paok

Θα την πάρει ο Ολυμπιακός:

Γιατί αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη ψυχολογία από όλους και το καλύτερο momentum. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League έχει φέρει άλλον αέρα στους «ερυθρόλευκους», που δικαίως ονειρεύονται μεγάλα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκτός, όμως, από το ψυχολογικό κομμάτι, η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ απέδειξε κάτι ακόμη. Ότι οι Πειραιώτες διαθέτουν μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους, κάτι που είναι υπεραπαραίτητο για τη συνέχεια. Με οκτώ αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα στην Κωνσταντινούπουλη, παρέταξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του Φαλήρου και οι παίκτες που χρησιμοποίησε φρόντισαν να το δικαιώσουν. Οι λεγόμενοι… αναπληρωματικοί (που μόνο τέτοιο δε θεωρούνται) έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, κάνοντας ένα σπουδαίο δώρο στον προπονητή τους. Με μαζεμένα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη από τις αρχές Μαΐου, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολλές επιλογές στο φινάλε της κούρσας, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να προσπεράσει όλους τους αντιπάλους του εντός συνόρων.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This