Επιλογή Σελίδας

Οι Αετοί Βέροιας επικράτησαν με 58-60 του Άργους Ορεστικού, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της National League 2.

Σε ένα δραματικό σε εξέλιξη ματς, οι Αετοί κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο, να επιστρέψουν στις νίκες και με ρεκόρ 5-1 να διατηρηθούν μία νίκη πίσω από τους πρωτοπόρους Τιτάνες Παλαμά, υποχωρώντας ωστόσο στην τρίτη θέση, μιας η Καστοριά τους προσπέρασε στην ισοβαθμία χάρη στην ευρεία της νίκη επί της Λάρισας. Στον αντίποδα, το Άργος Ορεστικό (2-4) παρά την ήττα του ανέβηκε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς ευνοήθηκε από τη διψήφια σε διαφορά νίκη των Τρικάλων επί του Αλμυρού.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος από το τελικό σκορ, ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Αετοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους σε καθοριστικά χρονικά σημεία του ματς και επέστρεψαν στην Ημαθία έχοντας δύο ακόμη βαθμούς στο σακούλι τους.

Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα στο 1ο δεκάλεπτο, με πολύ καλή άμυνα στα αντίπαλα ατού, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο διάστημα αυτό με τέσσερις πόντους διαφορά (13-17).

Σταδιακά όμως, το Άργος Ορεστικό βελτίωσε με την σειρά του την άμυνα και βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ομάδα της Βέροιας να δεχτεί δεκαέξι πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και να πετύχει δεκατρείς.

Η εναλλαγή του προβαδίσματος αλλά και οι δυνατές μονομαχίες, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να πάρουν διαφορά. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με «βραχεία κεφαλή» για τους παίκτες του Ανδρέα Οκλαλιώτη (44-46).

Το τελευταίο δεκάλεπτο αναμενόταν «γκραν-γκινιόλ» όπως και ήταν. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν ομηρικές μάχες, πολλά τα άστοχα σουτ, όμως αυτοί που ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος ήταν οι Αετοί, που πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη, τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας.

Διαιτητές: Τσαρδούλιας Τ., Αθανασιάδης Β., Αβρονιδάκης.

Δεκάλεπτα: 13-17, 29-30, 44-46, 58-60.

ΑΣ Άργος Ορεστικό (Κίτσιου): Δήμου 16 (2), Φωτιάδης 13 (3), Κόττας 13 (2), Σπυρόπουλος 3 (1), Μαλιούρας 2, Παράσχος 6 (2), Γιαμούζης, Τράντας 5 (1).

ΚΣ Αετοί Βέροιας (Οκλαλιώτης): Δαχρέτζης 10 (1), Κοχλιαρίδης 18 (2), Σαχμπατιάν 8, Παπαδόπουλος 5 (1), Γιαμπατζίδης 5, Ιωσηφίδης 4, Μητακίδης, Γάτσος, Γκάνας 2, Σαζακλίδης 8 (2).