Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Στοάκη

Το 2021 μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ στην Κομοτηνή αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός συλλόγου, που θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά με το μπάσκετ και θα προσπαθήσει να αποτελέσει πόλο έλξης για τη νέα γενιά της πόλης.

Τρία χρόνια μετά, αυτή η σκέψη αποδίδει καθημερινά καρπούς, καθώς ο Άτλας Κομοτηνής ήρθε για να μείνει, φτάνοντας στο Final-4 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στους άνδρες διεκδικώντας το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική και έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει τα 160 παιδιά στις τάξεις των ακαδημιών.

«Όταν ξεκινήσαμε μέλημα μας ήταν με μεταδώσουμε το πάθος μας για το μπάσκετ που τόσο αγαπάμε» παραδέχθηκε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Μανώλης Δαφτσής, ο οποίος τόνισε την ικανοποίηση του για την απήχηση που έχει ο Άτλας στο μπάσκετ της Θράκης.

«Το πιο σημαντικό είναι η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα σε ανδρικό και ακαδημίες, καθώς σε κάθε αγώνα του ανδρικού μας τμήματος έχουμε πολλά παιδιά και γονείς από τις ακαδημίες ενώ επιπλέον καθιερώνουμε τους αγώνες επίδειξης στο ημίχρονο, ώστε τα παιδιά να απολαμβάνουν κάθε στιγμή δίπλα στο μπάσκετ» ανέφερε ο κ. Δαφτσής.

Κάθε αγώνας του Άτλα Κομοτηνής μοιάζει με γιορτή καθώς το αποτέλεσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν βλέπεις στις κερκίδες να βρίσκονται παιδιά με τη φανέλα της ομάδας τους και με μία μπάλα μπάσκετ στο χέρι, δείχνοντας το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.

Προπονητής του ανδρικού τμήματος του συλλόγου είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος με άμεσο συνεργάτη τον Σωφρόνη Παπουή ενώ στις ακαδημίες είναι ακόμα οι Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς, Σαδήκ Χατζή Μεμέτ Ογλού, Ηλίας Μπορμπίδης ενώ συνεισφέρουν ακόμα οι Φίλιππος Κορωπιώτης, Θωμάς Σακκάς και Δημήτρης Παππάς φτιάχνοντας ένα πολύ οικογενειακό κλίμα.

«Στις ακαδημίες εκτός από το μπάσκετ, που είναι ο βασικός στόχος, μαθαίνουμε στα παιδιά τις έννοιες της ομαδικότητας, της προσπάθειας, του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού στα πιστεύω του άλλου και γενικότερα στοχεύουμε στο να τους μεταλαμπαδεύσουμε την υιοθέτηση σωστών πρακτικών στην καθημερινότητα τους. Για όλα αυτά επιβραβευτήκαμε και ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ» τόνισε ο Σωφρόνης Παπουής, ο οποίος γνωρίζει καλά πως ο ρόλος του πέρα από προπονητής είναι και αυτός του παιδαγωγού.

Μάλιστα, ο νεοσύστατος σύλλογος της Κομοτηνής δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κοινωνία και το περιβάλλον ξεκινώντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης με τίτλο «Μη σταματάς να βοηθάς» και έχει ως στόχο την στήριξη ευπαθών ομάδων και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα όπως το περιβάλλον και η ανακύκλωση. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε από πρόγραμμα ανακύκλωσης για τη συμμετοχή του στη δράση και τη σωστή ενημέρωση των παιδιών της ακαδημίας για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Τέλος, επειδή το μπάσκετ ξεπερνάει τα σύνορα, ο Άτλας Κομοτηνής έχει κάνει σύμφωνο συνεργασίας με τη Βουλγαρική Zlatograd BC, με την οποία και κάνει διεθνή φιλικά κάθε χρόνο σε ελληνικό και βουλγαρικό έδαφος συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη σύσφιξη σχέσεων των δύο πλευρών αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς μέσω της επίσκεψης των αποστολών των ομάδων.

Όπως όλα δείχνουν, ο Άτλας Κομοτηνής ήρθε για να μείνει και να συνεχίσει όλα αυτά τα ωραία που έχει καταφέρει εδώ και 3 χρόνια…

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This